65% dintre absolvenții de liceu ai Transylvania College își vor continua studiile la universități de prestigiu de pe 3 continente

Potrivit Transylvania College, singura școală din România acreditată pe curriculum românesc și curriculum Cambridge, 65% dintre absolvenții celei de-a treia promoții de liceu au ales să își continue studiile universitare la unele dintre cele mai prestigioase instituții din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie sau Japonia, optând pentru discipline variate, care să le permită o carieră în mai multe sectoare de business, cum ar fi managementul hotelier, dar şi în sfera relaţiilor internaţionale, pilotajului sau chiar a cercetării.

Transylvania College - Absolvire

Astfel, printre alegerile celor 20 de elevi absolvenţi se numără Minerva Schools (SUA), Waseda University (Japonia), Hotel School the Hague (Olanda), Glion Institute of Higher Education (Elveția), dar și universități de prestigiu din Marea Britanie precum King’s College London, University of Bath, Queen Mary London, Aston University și Manchester University.

De asemenea, în topul preferințelor elevilor s-au aflat și alte trei instituții de învățământ din Ungaria (University of West Sopron și Flying School) și Scoția (Glasgow University), în timp ce șase tineri au ales să își continue studiile în România, optând pentru centre universitare precum Cluj-Napoca, București și Târgu Mureș.

„Suntem mândri că toți cei 20 de absolvenți ai noii promoții și-au putut atinge potențialul în comunitatea Transylvania College, iar acum aceștia pot aprofunda disciplinele alese în cadrul unor universități prestigioase din întreaga lume”, a declarat Ruxandra Mercea, director executiv Tranyslvania College.

Cariere în psihologie, management hotelier și științe moleculare

În ceea ce privește specializările alese de noii absolvenți, aceștia și-au îndreptat atenția către studii ce le pot facilita viitoare cariere în psihologie, management hotelier, business, bio-chimie și științe moleculare, leadership în sectorul public, dar și în studii liberale, mecatronică, comunicare și relații internaționale. Nu în ultimul rând, cei mai curajoși dintre absolvenți au ales să-și urmeze visele din copilărie și să opteze pentru o carieră în pilotaj, ordine și siguranță publică sau chiar inginerie în industria lemnului.

Potrivit reprezentantei Transylvania College, elevii promoției 2016 au optat pentru aceste profile în urma experiențelor acumulate pe parcursul ciclului liceal, etapă în care aceștia au efectuat stagii de practică profesională în diverse domenii, au participat la școli de vară tematice și, nu în ultimul rând, au beneficiat de întâlniri cu reprezentanți și studenți ai universităților la care au aplicat ulterior. Mai mult, aceștia au luat parte la activități extra-școlare precum Money Week, Clubul de Debate sau diverse sesiuni de voluntariat menite să le dezvolte abilitățile de socializare, creație, dar și spiritul antreprenorial.

„Bineînțeles, în luarea deciziei au contat foarte mult și propriile interese, foarte mulți dintre elevi știind încă de la începutul liceului care sunt obiectivele lor finale și ce carieră își doresc să urmeze. Comunitatea noastră de profesori și consilieri vine în întâmpinarea nevoilor elevilor și îi ajută să ajungă acolo unde și-au propus sau să își dea seama care sunt disciplinele care le sunt utile pentru domeniul ales și care este traseul profesional care li se potrivește cel mai bine. În plus, la sfârșitul fiecărui an școlar, toți elevii de liceu petrec două săptămâni în programul de internship, Work Experience”, a menționat Ruxandra Mercea.

De asemenea, reprezentanta Transylvania College afirmă că, în acest proces, contează foarte mult și educația anterioară ciclului liceal, întrucât îndrumarea copiilor către disciplinele care le trezesc un interes și instigarea la metode creative, facilitează decizia eleviilor absolvenți și, nu în ultimul rând, a universităților vizate. Astfel, 25% dintre elevii absolvenți din acest an au urmat întreg traseul educațional în cadrul Transylvania College, încă de la începerea grădiniţei.

Așteptările Transylvania College pentru anul școlar 2016-2017

În ceea ce privește acest an, reprezentanții Transylvania College mizează pe un număr de 650 de elevi înscriși. Dintre aceștia, 145 vor intra la grădiniță, 260 în clasele primare, 125 în ciclul gimnazial și 120 în liceu.

De asemenea, pentru a facilita accesul la educație de calitate pentru cât mai mulți copii cu rezultate academice excepționale, Transylvania College va repeta și anul viitor programul „Scolarship Society” prin care va acorda 3 burse unor elevi cu un potențial academic dezvoltat, din întreaga țară, care vor termina clasa a VIII-a în vara anului 2016.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.