7 candidați pe loc pentru bursele de excelență oferite de Transylvania College

Potrivit Transylvania College, singura școală din România acreditată pe curriculum românesc și curriculum Cambridge, peste 20 de elevi de gimnaziu din întreaga țară s-au înscris anul acesta în competiția pentru cele 3 burse de excelență din cadrul Liceului Internațional Cambridge, a căror valoare totală depășește 37.000 euro.

transylvania-college-1-2

Astfel, cei 21 de candidați la programul de burse Transylvania College Scholarship Society au provenit în mare parte din Cluj-Napoca și orașele din regiune, precum Oradea, Alba-Iulia, Bistrița, Mediaș și Timișoara, însă avantajele programului de burse au stârnit și interesul elevilor din București. Concurenții au trecut printr-un proces de admitere alcătuit din trei probe eliminatorii: depunerea unui dosar de aplicație, teste scrise la matematică și limba engleză și un interviu în prezența comisiei de burse.

Doi dintre noii bursieri, Sergiu și Dorothea, au finalizat în această vară studiile gimnaziale în școli publice din Oradea, respectiv Bistrița, având un traseu academic excepțional, atât din punct de vedere al mediilor obținute de-a lungul anilor, cât și al participării la diverse competiții și olimpiade educaționale. Potrivit acestora, decizia de a se înscrie în programul Scholarship Society are la bază dorința de a-și continua studiile liceale în cadrul instituției clujene, vizând, pe termen lung, obținerea unei diplome în universități de prestigiu din Europa sau SUA.

„Am aflat de Transylvania College din mediul online, în timp ce mă informam asupra condițiilor necesare pentru urmarea studiilor superioare la o universitate de top din Europa. Am descoperit astfel poveștile de succes ale foștilor absolvenți care studiază acum la facultăți la care nu credeam că un elev român poate avea acces. Mă bucur pentru oportunitatea primită de a studia într-un altfel de sistem, în care mă pot pregăti întocmai pentru cariera la care visez”, a declarat Sergiu, unul dintre câștigătorii burselor de excelență.

Un alt avantaj pentru Sergiu și Dorothea a fost reprezentat de oportunitatea de a se caza în boarding, internatul organizat de școală după model britanic. Anul acesta, 20 de elevi, cu vârste între 11-18 ani, vor face parte din Transylvania College Boarding House, o clădire complet echipată în cadrul căreia copiii vor avea la dispoziție sală de fitness, loc de recreere în aer liber, acces la bucătărie, beneficiind totodată de permanenta supraveghere și consiliere academică oferită de profesori și personal dedicat.

„Toți bursierii selectați au obținut rezultate extraordinare la teste, reușind să răspundă corect chiar și în proporție de 97% la întrebări. În plus, în urma testului de abilități, comisia de evaluare a concluzionat că elevii dețin un potențial extraordinar care va putea fi dezvoltat la maximum în cadrul comunității noastre. Aici excelența nu se rezumă doar la rezultatele academice, ci se obține și printr-o evaluare corectă a înclinațiilor elevului și formarea unor abilități sociale care să îl ajute pe termen lung,” a declarat Ruxandra Mercea, Director Executiv al Transylvania College.

Câștigătorii burselor din programul Scholarship Society vor fi evaluați anual cu scopul menținerii statutului lor de bursieri. Astfel, elevii vor trebui să devină un pilon de referință în comunitate cu o prezență de minimum 96% la cursuri, să ia parte la activitățile Echipei de Leadership a elevilor, să se implice în proiectele de responsabilitate socială și să obțină rezultate academice în procent de minim 80%, echivalent al notei 10 în sistemul de notare din curriculum național românesc.

Pe lângă cele 3 burse acordate prin concurs elevilor din clasa a VIII-a din întreaga țară, dintre care două includ și serviciile de internat în sistem boarding, Transylvania College continuă să ofere încă 7 burse de studiu elevilor înscriși deja în program în anii precedenți și care au confirmat potențialul lor prin rezultatele academice și extrașcolare obținute. Valoarea totală a burselor din acest an ajunge astfel la 84.000 euro.

Din ce în ce mai mulți elevi schimbă sistemul public cu cel privat

Cunoscând o evoluție de la an la an, Transylvania College a debutat în noul an școlar cu aprox. 650 elevi pe toate segmentele de studiu, în creștere cu cca. 5% față de anul școlar anterior. Cei mai mulți dintre elevi, 260, sunt înscriși în ciclul primar, în timp ce 80% dintre elevii nou-veniți în cadrul instituției provin din sistemul public și sunt înmatriculați în ciclul gimnazial și liceal. Restul elevilor noi fac parte din familii de expați nou venite în regiune sau se transferă de la grădinițe și școli private din Cluj și din țară.

„Ne bucurăm foarte mult să vedem că eforturile noastre dau roade și, an de an, primim tot mai multe solicitări de înscrieri pentru toate nivelurile de studiu. Atrași în primul rând de oportunitățile de a urma studiile superioare la cele mai bune universități din lume, copiii și părinții deopotrivă sunt dornici să descopere un sistem de predare complet diferit, în care elevii sunt motivați să se axeze pe disciplinele care îi interează și care le vor fi utile ulterior în alegerea domeniului profesional”, a completat Ruxandra Mercea.

De asemenea, reprezentanta instituției afirmă că, pentru noul an școlar, Transylvania College, aflată în top 3% al școlilor britanice acreditate din lume, își propune să continue procesul de formare a unei generații de lideri înzestrați cu abilitățile academice și sociale necesare pentru a face o diferență în orice comunitate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.