76.000 de doze de vaccin Pfizer ajung luni la Cluj

O nouă tranșă de vaccin Pfizer va ateriza luni dimineața pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

}n total, la nivel național ajung 511.290 doze de vaccin Pfizer.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca, Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Cum vor fi distribuite: 

Centrul Național de Stocare București: 171.990 doze
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 76.050 doze
Centrul Regional de Depozitare Brașov: 66.690 doze
Centrul Regional de Depozitare Constanța: 58.500 doze
Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 58.500 doze
Centrul Regional de Depozitare Iași: 45.630 doze
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 33.930 doze

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 2,8 milioane de doze de vaccin produse de Pfizer,  2,641.069 fiind deja utilizate pentru imunizarea populației. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate în tranșa curentă, cât și în cele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și București.

„În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare. Săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației”, a transmis Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Majoritatea clujenilor vor să fie vaccinați cu serul produs de Pfizer; de altfel pentru acesta nu mai exista duminică niciun loc disponibil în județ, zeci de mii de persoane fiind puse astfel pe lista de așteptare. Nici pentru vaccinul Moderna nu existau locuri disponibile în Cluj, ci doar pentru AstraZeneca. 161.000 de clujeni au fost vaccinați anti-Covid până sâmbătă, 3 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.