8000 de angajați de la Uzina Dacia din Mioveni au oprit lucrul. Se caută soluții

Uzina Dacia din Mioveni şi-a întrerupt activitatea, ca urmare a crizei de la nivel global de semiconductori, scrie MEDIAFAX.

Situația afectează 50%-60% din activitatea de producţie şi aproximativ 8.000 de lucrători. 

Raluca Turcan, Ministrul Muncii, spune că a purtat discuţii cu Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) şi cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia despre necesitatea adoptării rapide a prevederilor privind reducerea timpului de muncă,. Acest proiect se află acum în Legislativ şi la completarea căruia a lucrat împreună cu reprezentanţii patronatelor, mai spune ministrul.

Ministerul Muncii va trimite la Parlament, în cursul zilei de mâine, amendamentele pe care le-am formulat în acest sens, cu rolul de a flexibiliza măsura referitoare la reducerea timpului de muncă. Mai exact este vorba despre programul de lucru care va putea fi modificat ori de câte ori situaţia o impune, dar angajatorul va fi obligat să justifice de fiecare dată această schimbare. În plus, comunicarea către salariat se va face cu cel puţin 24 de ore anterior aplicării efective a măsurii, faţă de 5 zile în mod obişnuit, dacă intervine o modificare a programului cauzată de o creştere a activităţii sau dacă se impune înlocuirea unui salariat aflat în imposibilitatea de a presta activitate conform programului de lucru.

Raluca Turcan mai spune că va solicita dezbaterea proiectului de lege în procedură de urgenţă, pentru a veni astfel în sprijinul companiilor care se confruntă cu situaţii dificile.

Direcţia Comunicare Groupe Renault România a comunicat următoarele:

„În cursul lunii februarie, Grupul Renault va adapta producţia industrială pe fondul penuriei de componente electronice provenite de la anumiţi furnizori. Astfel, activitatea de la Uzina Vehicule va fi întreruptă în zilele de 5, 8 şi 12 februarie, iar La Uzina Mecanica şi Şasiuri, parţial, în data de 8 februarie.

Echipele Grupului, Supply Chain şi Achiziţii sunt mobilizate pentru a gestiona impactul generat de această criză mondială care afectează mare parte din sectorul auto”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.