8000 de inimi nostalgice au transformat Polivalenta într-o mare discotecă, alături de FANCY, Londonbeat, Sandra şi Alphaville! FOTO-VIDEO

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost arhiplină sâmbătă seara, pe 23 septembrie, la prima ediţie a evenimentului Discoteca 80, care a adus la Cluj-Napoca patru dintre cele mai iubite trupe din muzica anilor 80, FANCY, Londonbeat, SANDRA şi Alphaville, muzică care continuă să stârnească mari nostalgii în rândul celor trecuţi de vârsta adolescenţei.

Evenimentul fost unul SOLD-OUT, iar publicul a fost variat, venind din toate colţurile ţării şi chiar din străinătate. Show-ul a început în jurul orei 19:30, cu prestaţia artistului FANCY, ajuns la venerabila vârstă de 71 ani, care a reuşit să ofere câteva momente atractive, nelipsid hiturile sale celebre, „Flames of love” sau „Together”. Solistul, care a avut colaborări cu Michael Jackson şi a luat micul dejun cu Jimi Hendrix în 1967, este un artist foarte iubit de generaţia celor născuţi în anii 70-80, a încălzit atmosfera, dar a avut momente clare de semi-playback, însă acest lucru nu este o noutate la genul acesta de concerte, la fel se întâmplă şi la Discoteca 80 din Rusia sau Germania, care umple stadioane întregi, ştiindu-se că mulţi artişti se folosesc de înregistrări în timpul concertului.

După o scurtă pauză au urcat pe scenă cei trei membri care alcătuiesc Londonbeat, trupă care a fost şi sub umbrela playback-ului, dar nu a lipsit unul dintre hiturile lor celebre, „I’ve been thinking about you”, care i-a pus pe oameni în mişcare.

Unul dintre soliştii de la Londonbeat a coborât de două ori de pe scenă pentru a saluta publicul din primul rând.

Revenită după 30 ani în România şi aflată pentru prima dată la Cluj-Napoca, cântăreaţa de origine germană SANDRA a fost una dintre cele mai aşteptate artiste şi a urcat pe scenă în uralele publicului, deschizând cu un hit celebru, „Maria Magdalena”, alături de patru dansatori de excepţie. Nici ea nu a renunţat la playback, dar cu toate acestea clujenii au dansat şi sărit fără oprire în timpul prestaţiei ei, ignorând faptul că piesele erau de pe casetă. Nu au lipsit din repertoriul ei piese ca „Hiroshima”, „Ever lasting love” sau „Heat of the night”, cu ultima şi-a închis recitalul de la Cluj. Sandra a mulţumit în româneşte la final şi s-a declarat impresionată de public şi de felul cum a fost primită.

Onoarea de a închide prima ediţie de Discoteca 80 la Cluj i-a aparţinut trupei Alphaville, cu ale sale hituri celebre, care au făcut să răsune polivalenta clujeană, „Big in Japan”, „Dance with me”, „Sound like melody” şi emoţionanta piesă „Forever young”. Pe lângă aceste melodii arhi-cunoscute, solistul Marian Gold, cu o energie debordantă, a cântat cu patos și a surprins asistenţa cu vocea sa incredibilă, dăruirea şi un feeling aparte pe care l-a arătat în fiecare piesă, oferind şi momente de rock progresiv, foarte bine primite de public. 

Prestaţia live de excepţie şi virtuozitatea instrumentaliştilor a făcut ca Alphaville să fie chemaţi de două ori pentru BIS de către public.

La capitolul organizatoric lucrurile nu au stat prea bine, cei 8000 de participanţi au avut la dispoziţie doar trei standuri de răcoritoare puse la dispoziţie de barul 4 Champions din incinta Sălii Polivalente, lucru care a dus la formarea unor cozi imense. S-a stat şi câte 30-40 de minute pentru o bere sau un suc, mulţi ratând o bună parte din concert din cauza aceasta.

Organizatorii de la Backstage Production & Events şi-au cerut scuze

„Vă mulțumim tuturor celor care ne-ați transmis aprecierile și felicitările dumneavoastră. De asemenea, ne pare rău că unii dintre dumneavoastră ați avut parte de experiențe neplăcute fără ca noi, organizatorii, să fi avut această intenție.

Dorim să subliniem faptul că am fi dorit să nu aveți parte de neplăceri la concert și pentru acest lucru am investit energie și entuziasm în munca de organizare care a durat mai mult de o jumătate de an.

Atât noi, compania Backstage Production, organizatorii Discoteca ’80 Cluj, cât și firma 4Champions – care a administrat barurile, ne asumăm greșelile în ceea ce privește gestionarea procesului de cumpărare a băuturilor și ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate.

Vă promitem că la evenimentele pe care le vom organiza în viitor veți avea parte de o experiență mult mai profesionistă în ceea ce privește barurile.

Nu putem încheia acest mesaj fără a ne exprima speranța că starea generală pe care v-a creat-o Discoteca ’80 Cluj a fost plăcută, mai ales datorită muzicii și atmosferei emoționante și prietenoase.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm la evenimentele noastre viitoare!”, au scris organizatorii.

Discoteca 80 este o franciză a German Quality Entertainment adusă la Cluj de firma Backstage Production&Events Cluj-Napoca, înființată de Santa Levente, project manager la Zilele Culturale Maghiare din Cluj. Backstage este compania care a organizat în 2016 showul Thomas Anders (ex-Modern Talking) la Cluj și în 7 octombrie va aduce concertul trupei maghiare Edda Muvek si Holograf la comanda unei firme care aniversează 10 ani de prezență pe piața clujeană, show tot la Sala Polivalentă.

VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.