A 14-a ediţie a Festivalului Luminii, sâmbătă, în Parcul Central

Sub motto-ul „Redescopera bucuria lucrurilor mărunte”, cercetașii din Cluj-Napoca, din cadrul Organizației Naționale „Cercetaşii României” vor organiza sâmbătă, 16 Iunie 2018, în Parcul Central Simion Barnuțiu, a paisprezecea ediție a „Festivalului Luminii”.

„Adevărata fericire nu e rezultatul bogăției, a succesului în carieră și nici măcar al satisfacerii tuturor plăcerilor. Fericirea e atunci când ești mulțumit de ceea ce ai și te bucuri din plin de asta. Dar mai presus de atât, adevărata cale spre fericire este acea de a-i face pe ceilalți fericiți” – Sir Robert Baden Powell – fondatorul Mișcării Cercetășești.

Festivalul Luminii – evenimentul național al Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României”, anul acesta desfășurându-se in 26 de localități, revine la Cluj cu cea dea paisprezecea ediţie pe 16 iunie 2018 în Parcul Central „Simion Bărnuțiu” pentru a vă reaminti de lucrurile mărunte care fac viața mai frumoasă în fiecare zi. Sprijiniți de partenerii lor, cercetașii își propun să transforme parcul  într-un spațiu de basm, în care toată lumea are posibilitatea de a redeveni copil și de a descoperi ceea ce îi face fericiți.

Festivalul a devenit mai cunoscut în rândul clujenilor, de la an la an, tot mai mulți oameni călcându-i pragul și tot mai mulți voluntari, de toate vârstele, care își oferă ajutorul. Participanții sunt încurajați să se deconecteze de la cotidian și să petreacă câteva ore în aer liber, alături de familie și prieteni, înconjurați de artă în diversele ei forme: muzică, pictură, origami și multe altele.

Întreg parcul va fi luminat de aproximativ 20.000 de gulguţe, cutiuțe de hârtie în care se află lumânările, aranjate în diferite forme. La ora 21:00, se va începe aprinderea lumânărilor din gulgute, iar de la ora 22:00, va avea loc una dintre atracțiile principale ale serii, spectacolul pirotehnic și jongleriile cu foc.

Desigur, „Festivalul luminii” nu înseamnă doar lumânări aprinse prin parc, ci dorește să apropie participanții, cu mic, cu mare, care pot contribui și ei la crearea acestui spațiu de poveste.

Veniți să descoperiți frumusețea celei mai mari mișcări de tineret de pe Glob și să aflați cum, prin educație și implicare, lăsăm lumea puțin mai bună decât am găsit-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.