A crescut numărul turiştilor în Delta Dunării

delta dunariiPeste 3.000 de turişti îşi vor petrece sărbătorile pascale în Delta Dunării, gradul de ocupare a unităţilor de cazare din Rezervaţie fiind cu 25% mai mare decât cel înregistrat anul trecut în aceeaşi perioadă.

Preşedintele filialei tulcene a Asociaţiei Naţionale pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), Silviu Gheorghe, a declarat că primele pensiuni care au fost ocupate integral au fost cele de lux, preţurile practicate pentru un pachet de cinci zile all-inclusive ajungând chiar şi la 1.000 de euro.

„Liniştea naturii şi sălbăticia zonei sunt valori apreciate de vizitatorii Deltei Dunării la care au acces inclusiv persoanele cu venituri modeste. Turiştii au posibilitatea de a participa la pregătirile pentru sărbătoare, iar în noaptea de Înviere să meargă cu barca, să ia lumină”, a afirmat Silviu Gheorghe.

Datorită caracteristicilor sale naturale, Delta Dunării – zonă cu triplu statut internaţional, Rezervaţie a Biosferei, Sit Ramsar (zonă umedă de importanţă internaţională, în special pentru păsările acvatice) şi Sit al Patrimoniului Mondial Natural şi Cultural UNESCO – este una dintre destinaţiile turistice unice în Europa, dar şi una dintre cele mai scumpe destinaţii.

Agerpres

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.