A doua tranșă a vaccinului COVID-19 ajunge la Cluj săptămâna viitoare

Instituția Prefectului Județului Cluj a transmis că din cauza unor probleme ale producătorului vaccinului PFIZER/Biontech împotriva COVID-19, următoarea tranșp de doze va sosi cu o mică întârziere în România, iar la Cluj va ajunge pe 30 decembrie.

„Din informațiile pe care le deținem, în opt țări s-a întârziat livrarea din cauza unor probleme tehnice ale producătorului. La acest moment știm că vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în România, după cum urmează: în 29 decembrie în București, Cluj și Timișoara; iar în 30 decembrie, în Brașov, Constanța, Craiova și Iași.

Vă vom ține la curent cu eventualele actualizări sau modificări ale programului de furnizare a vaccinurilor anti-COVID-19″, a precizat prefectul Mircea Abrudean.

Campania de vaccinare a debutat la Cluj duminică 27 decembrie, cu faza 0, în care au fost vaccinate 90 de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, programate să se imunizeze în perioada 27-31 decembrie, din primul lot de 375 de doze anti-Covid-19 sosit aici.

Faza 1 va cuprinde personalul medical din județ – 12.500 de persoane care vor fi vaccinate în cele 20 de centre amenajate în unități medicale.

Faza 2 cuprinde persoanele din grupe de risc peste 65 de ani și persoanele cu boli cronice, adică 132.000 de persoane în județ. Acestea vor fi vaccinate în cele 30 de centre amenajate la nivelul județului. În faza doi vor intra și persoanele din cele 49 de centre rezidențiale, 2.500 de oameni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.