A fost finalizată asfaltarea drumului județean DJ 109A (DJ108B) Ciubancuta – Ciubaca

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de așternere a covorului asfaltic pe drumul județean 109A (intersecție cu DJ 108B) – Ciubăncuța – Ciubanca.

A fost vizat, astfel, un sector de drum în lungime de aproximativ 7,5 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 48+566 și 56+034.

Lucrările executate anterior asfaltării au constat în frezarea zonelor afectate, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, aducerea la profil și completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea, înlocuirea sau prelungirea de podețe precum și tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea carosabilului.

În urma finalizării asfaltării, de pe acest sector de drum au fost extrase carote, de către un laborator specializat, pentru verificarea calității stratului de asfalt, respectiv a grosimii şi a consistenței acestuia.

În vederea completei finalizări a lucrărilor, pe acest sector de drum județean urmează a mai fi executate o serie de operațiuni constând în realizarea de acostamente, refacerea timpanelor podețelor și realizarea acceselor la drumurile laterale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.