A început programul de distribuire a alimentelor pentru clujenii cu venituri reduse

Primaria Cluj-Napoca organizează, pentru al patrulea an consecutiv, distribuția de pachete de alimente de bază către persoanele din categorii defavorizate din municipiu.

Acest proiect este suplimentar celui din fonduri europene si ofera sansa si altor categorii de persoane, altele decat cele prevazute in programul european, de a beneficia de ajutoare alimentare. Prin HCL nr. 128/2016 s-a alocat suma de 1.300.000 lei in vederea achizitionarii si distribuirii de alimente, de doua ori pe an, cu ocazia sarbatorilor de Paste si Craciun, catre aproximativ 22.000 de clujeni (persoane cu handicap grav si accentuat, persoane varstnice, someri, beneficiari de ajutor social si din alte categorii sociale aflate in evidentele Directiei de Asistenta Sociala si Medicala).

La procedura de licitatie deschisa cu faza finala de licitatie electronica au participat 3 operatori economici. Contractul a fost adjudecat de firma SC TOPI IMPORT EXPORT SRL, avand oferta cu pretul cel mai mic (1.153.000 lei fara TVA).

Un pachet contine 7 produse alimentare: 2 litri ulei, 2 kg orez, 2 kg zahar, 1 kg faina de grau, 1 kg faina de malai si 2 pungi cu paste fainoase (a 500 gr. fiecare: paste penne si tagliatele). Costul unui pachet este de 28,825 lei fara TVA.

Distributia alimentelor incepe de luni, 12 decembrie 2016 si se desfasoara dupa urmatorul program:

Luni, Marti, Miercuri, intre orele 08,30 -15,30,

Joi, intre orele 08,30 – 16,30;

Vineri, intre orele 08,30 – 14,00.

  Adresele locurilor de unde vor fi livrate pachetele Categorii de persoane defavorizate care beneficiaza de pachete cu alimente
1 Clubul pensionarilor Manastur, str. Arinilor nr 11 * Persoane cu handicap grav si accentuat;

* Pensionari cu pensii pana la 700 de lei;

* someri indemnizati (indemnizatie pana la 700 de lei);

* someri neindemnizati (aflati in evidentele AJOFM Cluj ca persoane in cautarea unui loc de munca);

* Beneficiari de ajutor social si alte categorii de persoane beneficiare de servicii sociale, aflate in evidentele servicilor de specialitate ale Directiei de Asistenta Sociala si Medicala,

* Invalizi, veterani,vaduvele de razboi, persoane deportate, prizonieri, persecutati politic, eroi martiri ai Revolutiei etc cu pensii si indemnizatii cumulatate pana la 700 de lei.

2 Clubul pensionarilor Marasti, str. Aurel Vlaicu nr. 3A
3 Clubul pensionarilor Horea, str. Horea nr.108
4 Clubul pensionarilor Grigorescu, str. Eremia Grigorescu nr. 132
5 Clubul pensionarilor Zorilor, str. Louis Pasteur nr. 77
6 Clubul pensionarilor Someseni, str. Traian Vuia nr. 41
7 Primaria de cartier Gheorgheni, str. Baisoara nr. 4A
8 Primaria de cartier Iris, Piata Liebcknecht nr.7-8

Intocmirea listelor cu categoriile de beneficiari s-a facut in baza datelor transmise de Casa Judetena de Pensii Cluj, Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Cluj si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj.

Toti beneficiarii programului vor fi informati si prin invitatii scrise, trimise prin posta, sa se prezinte la unul dintre centrele de distributie arondate pentru a ridica alimentele. Este necesar ca acestia sa se prezinte cu buletinul/cartea de identitate, in original, pentru ridicarea pachetelor.

In cazul in care anumite persoane nu se regasesc pe listele initiale, dar se incadreaza in una din categoriile enumerate mai sus, acestea au posibilitatea, pe baza documentelor justificative, sa se prezinte la punctele de distributie (cel mai apropiat de domiciliu) pentru a fi trecute pe liste suplimentare, in vederea ridicarii pachetelor.

Relatii suplimentare se pot obtine la telefon 0264-453056.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.