A murit fosta mare antrenoare de gimnastică, Maria Simionescu!

Maria Simionescu, fosta mare antrenoare de gimnastică a României, a încetat din viaţă la vârsta de 85 de ani, anunţă Federaţia Română de Gimnastică, citat de Agerpres.

Maria Simionescu, născută în 1927, la Bucureşti, a absolvit ICF, promoţia 1953, după care a lucrat ca asistentă la Catedra de gimnastică, până în 1956, când a fost numită antrenoare federală, functie pe care a ocupat-o până la ieşirea la pensie. A antrenat echipele naţionale care au participat la 3 ediţii consecutive ale Jocurilor Olimpice: Melbourne – 1956, Roma – 1960, Tokyo – 1964, şi a fost vicepreşedinta Federaţia Române de Gimnastică, iar împreunăcu soţul ei, Gheorghe Simionescu, a organizat şi asigurat conducerea Liceului de gimnastică de la Oneşti, prima şcoală din lume cu acest profil.

„A contribuit direct la înregistrarea unui bilanţ remarcabil de către gimnastica feminină românească prin cele 234 de medalii cucerite la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Campionatele Europene. Dintre acestea, 52 de medalii au fost obţinute la Jocurile Olimpice (18 de aur, 15 de argint, 19 de bronz), 85 la Campionatele Mondiale (32 aur, 25 de argint, 28 de bronz) şi 97 la Campionatele Europene (32 de aur, de argint, 30 de bronz). Plus cele 80 de medalii cucerite la ediţiile Campionatelor continentale de junioare”, potrivit FRG.

Din anul 2000 a devenit antrenoare emerită, fiindui conferită Crucea Naţională „Serviciul Credincios”, clasa I.

Odihnească-se în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.