A sasea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop, Transilvania Rally, se anunta una spectaculoasa, in acest weekend, la Cluj

Cea de-a 6-a etapă a Campionatul Național de Raliuri – Dunlop, Transilvania Rally powered by Banca Transilvania va lua startul în acestă săptămână la Cluj. Competiția este organizată pentru al 5-lea an consecutiv de către echipa clujeană de raliuri, campioana națională en-titre, Napoca Rally Academy, pentru care este și de această dată o adevărată provocare, după cum declară Marco Tempestini: „Pentru noi, Transilvania Rally powered by Banca Transilvania, este o provocare de fiecare dată. Înainte de a începe pregătirile pentru acest eveniment ne-am pus întrebarea dacă putem lăsa Clujul fără raliu și dacă putem lăsa lumea automobilistică fără Cluj. Răspunsul a fost firesc, nu! Clujul merită o etapă de CNR și de la an la an, ne dorim tot mai mult să introducem Clujul pe harta europeană a raliurilor”.

simone si marco tempestini NRA transilvania rally 2016
Marco si Simone Tempestini – Conferinta de presa inaintea Transilvania Rally 2016

Raliul este constituit dintr-un un total de 378,58 km din care 106,94 km grupați în opt probe speciale și două probe superspeciale: SS Cluj-Napoca de vineri, 22 iulie de la ora 20:30 din Piața Unirii și SS Polus Center din parcarea centrului comercial cu același nume de sambătă 23 iulie, de la ora 16:09. Competiția se anunță foarte interesantă din punct de vedere sportiv, pe lista de înscrieri aflându-se aseară, la închidere, 53 de echipaje dintre care 37 în CNRD, cu multe surprize și un număr de 16 echipaje în CNR2 (Rally 2).

Accesul pentru spectatori va fi permis cu o oră și jumătate înainte de începerea probei.

Joi, în data de 21 iulie, in Piata Unirii, începând cu ora 20:00, va avea loc Festivitatea de deschidere, la care sunt asteptati toți iubitorii de cai putere, unde aceștia își vor putea cunoaște favoriții, vor putea face selfie-uri cu aceștia și vor putea pleca acasă cu autograful mult dorit.

De asemenea pe parcursul întregii zile vor avea loc în Piața Unirii, diverse activități și campanii, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, cu începere de la ora 16.00.

Vineri, în data de 22 iulie, în această primă zi, concurenți vor fi la Shakedown pe Făget, între orele 9 și 13:30. Prima zi de concurs va începe cu PS 1 Făget de la ora 15.48, fiind urmată de PS 2 Mănăstireni aproximativ 2 ore mai tîrziu la 17.21. La Sălicea se va desfășura PS 3 cu începere de la ora 18.44, spectatorii fiind așteptați pe trasee, cu surprize pe întreaga desfășurare a evenimentului.

Concurenții se vor regrupa în zona tehnică și vor realimenta urmând să se îndrepte către Piața Unirii pentru proba Regină din Piața Unirii, Superspeciala care va avea loc vineri seara, 22 iulie, incepand cu ora 20:00.

Sâmbătă, 23 iulie, se va desfășura cea de-a doua zi de concurs ce va începe cu PS 5 Dângău I la ora 10.51, fiind urmată îndeaproape de PS6 Mănăstireni I la 11.19.

Concurenții de la Transilvania Rally vor urca pentru a susține PS7 la Beliș, al cărui start va avea loc la 11.52, coborându-se apoi pe PS 8 Râșca 2 de la ora 14.08 și PS9 – POWER STAGE de la 14.36. Ziua se încheie cu deja celebra SS 10 de la Polus Center, unde spectatorii sunt așteptați în număr cât mai mare pentru spectacol garantat. Festivitatea de premiere a câștigătorilor de la Transilvania Rally va avea loc în zona Food Court, unde organizatorii Napoca Rally Academy v-au pregătit căteva surprize pe măsură.

„Raliul de la Cluj este unul de tradiţie, care adună un număr impresionant de pasionați de mașini. RMB Inter Auto a oferit drept maşină oficială un model de vârf al gamei de SUV-uri Ford, noul Edge. Ne bucurăm să fim parteneri principali ai Transilvania Rally 2016 și să participăm cu o flotă de 10 vehicule Ford și o echipă de oameni profesionişti. De asemenea, ne dorim ca evenimentul să fie un succes pentru organizatori și mai ales spectaculos pentru toți pasionații care vor merge pe probe în acest weekend”, a declarat Bogdan Ionuț, director executiv RMB Inter Auto Cluj.

„Considerăm că toate activităţile sportive ce au loc la nivel local sau regional trebuie sprijinite de fiecare dintre noi. Doar în acest fel putem aduce împreună un plus comunităţii din care facem parte. Polus Center Cluj se implică activ în aceste activităţi şi susţine cu mândrie parteneriatul cu Transilvania Rally şi Napoca Rally Academy”, a declarat Răzvan Alistar, PR Officer Polus Center Cluj.

Mai multe detalii despre restricții de circulație, accesul pe probe dar și alte informații utile, se vor găsi pe siteul www.transilvaniarally.ro, cât și pe pagina de Facebook, Transilvania Rally.

Începând cu această săptămână, fanii sunt așteptați pe pagina de facebook cu mai multe concursuri, dar și cu ulimele informații și noutăți despre Transilvania Rally.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.