Activiștii clujeni organizează un protest în pădurea Hoia-Baciu împotriva haosului imobiliar

Un grup de activiști clujeni vor participa la o acțiune de protest sâmbătă, 20 martie, de la ora 11, în fața Muzeului Satului, împotriva haosului imobiliar din zona Pădurii Hoia-Baciu și a drumului ilegal realizat în zonă.

Acțiunea a fost anunțată de fostul deputat independent Adrian Dohotaru, pe grupul Clujul Civic.

„Ne întâlnim sâmbătă, 20 martie, la protest, ora 11, la Muzeul Satului, ca să apărăm Pădurea Hoia-Baciu de drumuri ilegale și de investiții imobiliare haotice cu iz penal în buza pădurii.

Drumul pietruit e de la Muzeul Satului până deasupra străzii Uliului și ulterior drumul de pământ e lărgit până în Florești pentru utilajele de șantier și pentru trafic auto care distrug un plămân verde al Clujului, la nivel metropolitan. Vezi harta pentru detalii.

Dacă nu era scandal public, șeful Ocolului Silvic se încăpățâna să ne spună că drumul spre șantier e în regulă. Asta fără să ne spună de unde știe atâtea detalii despre șantier pentru că datele despre cele 5 blocuri de 10 niveluri deasupra Donath Park nu sunt publice.

Ce e public în mod clar e că drumul este pe teritoriul Cluj-Napoca. Totuși, primarul Emil Boc zice că s-ar putea să țină de comuna Baciu. De ce ne induce în eroare și își declină responsabilitatea? Pentru ca Clujul să rămână un haos imobiliar, un oraș pentru profit, nu pentru locuit?

De ce nu intervine președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, din moment ce drumul de șantier dă într-o alee pietonală propusă de Consiliul Județean la extinderea Muzeului Etnografic?

Credeți că drumuri pe câțiva km și ansambluri imobiliare de 10 etaje, despre care nimeni nu oferă date, se fac fără suportul tacit, dacă nu explicit, al administrațiilor PNL din județ?

Am cerut primarului Pivariu din Florești să ne arate autorizația de construire, transparență necesară pentru ca Floreștiul să se dezvolte mai puțin haotic. De ce nu arată autorizația și ne atacă tot pe noi, iubitorii pădurii?Nicio autoritate nu intervine pentru că spune că drumul nu e în proprietatea sa.

În interesul cui e acest haos administrativ?Am cerut printr-o sesizare către Prefect să atace în contencios administrativ autorizația de construire a ansamblului imobiliar pe motiv că a expirat Planul Urbanistic Zonal care stă la baza sa. Am cerut primarului Emil Boc să facă pe bune o pădure parc, cum a declarat că vrea în trecut, la presiunea societății civile, nu o pădure cu trafic auto prin ea.

Acum vă cerem vouă, clujenilor, celor peste 10.000 care ați semnat petiția, dar și celor care nu ați semnat-o, să ieșim acum, în al 24-lea ceas, să apărăm pădurea, să cerem autorităților să renunțe la drumul de șantier și pentru trafic auto prin mijlocul ei, să renunțe la dezvoltarea imobiliară haotică.

Vom parcurge în marș Drumul Haosului Imobiliar păstrând regulile de distanțare socială, sâmbătă, 20 martie, ora 11, cu întâlnire la Muzeu. E un marș prietenos cu copiii, eu vin cu copiii, deci mergem în ritm domol. Am copilărit în Hoia, vreau ca și ei să copilărească în pădurile Clujului ca să înțeleagă importanța naturii în contextul schimbărilor climatice datorate omului.

Dacă ai ritm mai alert sau programul tău nu-ți permite să stai până la 12.30 cu noi, hai cu bicicleta, hai în alergare, hai în drumeție și stai strict la întâlnirea de la muzeu până la 11.30, apoi mergi în ritmul tău.

Dă mai departe petiția câtorva prieteni, dacă nu ai făcut-o până acum. Hai să ne dublăm numărul ca să fie imposibil autorităților să ne mai ignore: https://campaniamea.declic.ro/…/opriti-taierile-abuzive…„, a declarat Dohotaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.