Admiterea din toamnă la Cluj aduce veşti bune: 9000 de locuri disponibile, atât la taxă, cât şi la buget!

Pentru admiterea din toamnă universitățile din Cluj-Napoca pun la dispoziția absolvenţilor de liceu aproximativ 9000 de locuri. Tinerii ce au obţinut note de trecere la examenul de bacalaureat au posibilitatea de a alege dintre cele 1455 locuri bugetate şi cele 7220 cu taxă disponibile în universităţile clujene. 

La Universitatea Babeş-Bolyai, absolvenţii de liceu pot candida pe unul din cele 7494 de locuri scoase la concurs. „Universitatea Babeş-Bolyai pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu 824 de locuri la buget şi 6.670 de locuri la taxă, toate la zi”, a declarat Laura Irimieş, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Locurile bugetate sunt disponibile, în mod special, la facultăţile de Istorie şi Sociologie.

Tinerii ce visează să se orienteze spre domenii tehnice au posibilitatea de a ocupa unul din cele 908 locuri scoase la concurs de către Universitatea din Cluj-Napoca. Dintre acestea 379 sunt subvenţionate din bugetul de stat, iar 378 sunt la taxă.

În cazul Universităţii de Arte şi Design situaţia locurilor bugetate nu este la fel de strălucită. Cei cu veleităţi artistice au posibilitatea de a alege dintre 5 locuri bugetate şi 72 cu taxă. „În acest moment, în cadrul UAD mai sunt disponibile cinci locuri bugetate şi 72 la taxă. Cele mai multe locuri bugetate sunt la Facultatea de Arte Decorative, specializarea arte textile, respectiv patru locuri”, a declarat Anamaria Bocean, secretar general al UAD.

Mai sunt disponibile 139 de locuri bugetate şi 784 de locuri la taxă la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, iar Academia de Muzică Gheorghe Dima oferă 16 locuri subvenţionate de la bugetul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.