„AFERIM!”, premiera de gală la Cinema Florin Piersic din Cluj

„AFERIM!”, cel mai așteptat film românesc al anului, va avea premiera de gală la Cluj în prezența echipei. Evenimentul este programat vineri, 13 martie, de la ora 20:00, la Cinema Florin Piersic.

aferim radu jude

Clujenii vor avea parte de o proiecție specială în prezența actorilor Teodor Corban și Mihai Comănoiu, a co-scenaristului Florin Lăzărescu, precum și a altor membri ai echipei.

Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziționate de la Cinema Florin Piersic (Piața Mihai Viteazul nr. 11).

Din 13 martie, spectatorii clujeni, precum și cei din alte 30 de orașe din țară vor putea viziona lungmetrajul proaspăt premiat la Festivalul Internațional de la Berlin cu Ursul de Argint pentru cea mai bună regie, trofeu acordat lui Radu Jude. Ursul de Argint va ajunge şi la Cluj-Napoca şi va putea fi admirat în seara de gală de la Cinema Florin Piersic.

„AFERIM!” este distribuit de Micro Film în colaborare cu Parada Film și este dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani.

„AFERIM!”, în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Scenariul filmului este scris de Radu Jude și Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul Cătălin Cristuțiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucreția Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric Constanța Vintilă-Ghițulescu, producător Ada Solomon.

The Hollywood Reporter a calificat filmul lui Radu Jude drept „o lecție aspră de istorie, ușurată de umorul deocheat și de elementele western-ului clasic. Elegant turnat în alb-negru, pe peliculă de 35 de milimetri, al treilea lungmetraj al lui Radu Jude lasă impresia unui concurent puternic, grație aspectului său uimitor, subiectului actual și scenariului surprinzător de amuzant”. Revista Variety a considerat, la rândul său, că „AFERIM!” este cel mai reușit și cel mai original dintre filmele lui Radu Jude, și a constatat că regizorul român e în continuare preocupat de „jocurile de putere și de „umilințele” la care oamenii se supun reciproc. „AFERIM!” e o incursiune „excepțională și extrem de inteligentă într-o perioadă crucială a istoriei, un film în egală măsură inspirat și furios”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.