Afișajul publicitar stradal ilegal, un haos greu de controlat la Cluj-Napoca – FOTO

Pe lângă lipsa locurilor de parcare și a traficului infernal de la orele de vârf și nu numai, municipiul Cluj-Napoca se confruntă cu o altă problemă stringentă: afișajul publicitar stradal ilegal, care din cate se pare este unul greu de controlat și gestionat de autorități.

Din Mănăștur și până în Mărăști, pereții clădirilor din cartiere și, mai ales, din zona centrală a urbei sunt înțesați de afișe publicitare care promovează diverse evenimente.

Nimeni și nimic nu pare să îi oprească pe organizatorii de evenimente din Cluj să umple de afișe orașul, nici măcar municipalitatea care nu pare să găsească soluții viabile pentru a pune punct acestui haos, iar imaginea și estetica orașului au de suferit datorită acestui lucru.

În continuare vă oferim câteva mostre din categoria „așa nu” în orașul de cinci stele Cluj-Napoca:

În plin centrul orașului, pe străduța care leagă B-dul 21 Decembrie 1989 de B-dul Eroilor, Bolyai, stau lipite zeci de afișe și urme de afișe.

Parcul Ion Luca Caragiale

Parcul Central

Mergem câteva sute de metri și ne oprim în centrul istoric al orașului, Piața Muzeului, unde la câțiva pași de terasele unde oamenii stau vara la povești și cafele, există și un loc dedicat afișajului ilegal, taman în fața rastelului pentru biciclete.

Nici Bulevardul Eroilor nu scapă de „publicitarii ilegaliști”, pe colț cu Strada Baba Novac, vis-a-vis de Cinema Victoria, peretele unei clădiri în paragină a devenit un adevărat panou de reclame.

Cartierul Mărăști este „campion” la afișajul stradal ilegal.

Pe strada Alexandru Vaiva Voievod stâlpii au ajuns să fie efectiv îmbrăcați de afișe, ca nu cumva să le fie frig în această iarnă.

Acestea sunt doar câteva exemple, ele sunt mai multe. Dacă luați puțin Clujul la pas veți găsi alte zeci, poate chiar sute, de astfel de mărturii.

Datorită lipsa unor soluții pe termen lung care să stopeze afișajul ilegal, organizatorii de evenimente sunt nevoiți în continuare să își distribuie haotic materialele publicitare prin centrul orașului și să distrugă estetica urbei.

În încheiere, nu putem să nu ne punem întrebarea, oare ce impresie își vor face turiștii care vor poposi în urbea noastră și vor vedea pereții clădirilor numai din centrul orașului împopoțonați de fel de fel de afișe care promovează diverse evenimente? Probabil că nu una bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.