Află acum de ce e recomandat să instalezi panouri fotovoltaice iarna. MOTIVE de care și clujenii ar trebui să țină cont

De-a lungul timpului, tot mai multe persoane au reflectat asupra rolului important al panourilor fotovoltaice și își doresc să achiziționeze un astfel de sistem pentru acasă sau pentru eficientizarea propriului business.

După cum, probabil, știi, a existat un program, numit „Casa Verde 2020”, ce și-a propus să ajute persoanele interesate de energia verde prin fonduri de la stat pentru instalarea acestora. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu acest lucru poți citi aici

Cu sau fără fonduri, tot mai multă lume este intrigată de un asemenea sistem ce ajută nu numai mediul, ci și la scăderea sumei plătite pe curent.

Majoritatea celor care optează pentru instalarea acestui sistem aleg să o facă pe timp de vară. Te-ai gândit vreodată că anotimpul rece este o perioadă mult mai bună pentru realizarea acestui proces? De ce? Răspunsul la această întrebare îl vei afla în cele ce urmează.

Care sunt  trei dintre motivele pentru care să instalezi un sistem fotovoltaic iarna?

  • Când vine vorba de domeniul fotovoltaic, trebuie să iei în calcul faptul că, pe timpul iarnii, vânzările sunt în scădere. Astfel, este posibil să beneficiezi de oferte speciale, atât de la vânzătorii, cât și de la instalatorii unor astfel de produse, deoarece numărul cumpărătorilor este mai mic decât vara.

În plus, un alt avantaj este legat de faptul că instalatorii au la dispoziție mai mult timp, drept pentru care aceștia pot să fie disponibili mai mult pentru proiectul tău. Deci, vei avea certitudinea că ai făcut alegerea corectă, atât din punct de vedere tehnic, cât și comercial. Totuși, dacă încă nu te-ai hotărât ce sistem să alegi, aruncă o privire și peste oferta de panouri fotovoltaice de la Dbsolar și poate vei găsi ceva mai potrivit nevoilor tale.

De asemenea, nu trebuie să-ți faci griji dacă acoperișul casei este acoperit de un strat gros de gheață, deoarece oricum sunt o mulțime de etape care trebuie  realizate până la montarea efectivă a panourilor. Printre acestea se numără: instalarea invertorului, acumulatorilor, cablajele, conectarea la contorul de energie electrică și altele. Instalatorii nu vor efectua aceste lucrări în grabă, de aceea poți fi siguri că ele vor fi finalizate la cele mai înalte standarde;

  • Achiziționarea unui sistem fotovoltaic iarna este profitabilă, mai ales atunci când alegi să conectezi panourile la un sistem de acumulare. În acest fel, ai posibilitatea de a menține energia produsă și nefolosită în timpul zilei pentru a o utiliza atunci când soarele apune.

Sporirea consumului de energie electrică produsă de propriul sistem fotovoltaic te va ajuta să fii și mai independent de furnizorul central de curent. În plus, deconectările de lumină nu vă vor afecta, iar toate aceste lucruri înseamnă că vei plăti o factură mult mai redusă;

  • Panourile fotovoltaice funcționează mai bine atunci când e frig. Desigur că nu trebuie uitat faptul că energia solară este mai redusă iarna față de perioada  călduroasă, iar, din cauza acestui fapt, productivitatea sistemului scade. Chiar și așa, acest lucru nu este suficient pentru a afirma că instalarea panourilor iarna nu este convenabilă.

Panourile funcționează eficient atunci când temperatura este mai mică de 25 grade C. Acest fapt presupune că iarna, în zilele senine, sistemul fotovoltaic are un randament maxim.

Așadar, acestea sunt doar trei dintre avantajele pe care le poți obține dacă alegi să instalezi un sistem fotovoltaic iarna. Tot ce îți rămâne de făcut este să cântărești situația și să iei decizia cea mai bună pentru tine.

Sursă foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.