Al patrulea film „Matrix” va fi lansat în mai 2021

Al patrulea film „Matrix”, scris şi regizat de Lana Wachowski, cu Keanu Reeves şi Carrie-Anne Moss în distribuţie, va fi lansat în luna mai a anului 2021, a anunţat Warner Bros, potrivit NEWS.ro.

Compania a anunţat, pe lângă data de lansare a celui de-al patrulea film din franciza „Matrix”, 21 mai 2021, şi ziua în care va intra pe ecrane „The Flash”, regizat de Andy Muschietti, cu Ezra Miller în rol principal, 1 iulie 2022.

Din distribuţia filmului „Matrix”, care nu a primit încă un titlu, fac parte şi Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick şi Neil Patrick Harris.

Cele trei lungmetraje ale francizei – „The Matrix” (1999), „The Matrix Reloaded” (2003) şi „The Matrix Revolutions” (2003) – au generat încasări totale de peste 1,6 miliarde de dolari. Toate trei au fost scrise şi regizate de Wachowski şi de sora ei, Lilly. Reeves şi Moss au făcut parte din distribuţia filmelor.

Lungmegtrajul va fi lansat de Warner Bros. în locul filmului „Akira”, pentru care nu a fost anunţată o altă dată. Acesta din urmă, care trebuia să fie produs de Leonardo DiCaprio, a primit anul acesta un credit fiscal în valoare de 18,5 milioane de dolari pentru că urma să fie filmat în California. Pentru a primi creditul, filmările ar fi trebuit să înceapă în 180 de zile de la anunţ, astfel că a expirat în luna octombrie. 

„Akira” este bazat pe seria manga scrisă şi ilustrată de Katsuhiro Otomo, iar acţiunea lui este plasată în Tokyo anilor 2060. După ce în iulie Taika Waititi a renunţat să regizeze, nu a fost angajat un alt cineast.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.