Alcoolul oferit în dar – Cum să alegi sticla potrivită și ce tip de alcool poți oferi pentru a face o impresie bună!

Dacă nu ești un mare cunoscător în tainele alcoolului de bună calitate, dar vrei să oferi în dar o sticlă de „ceva bun”, ai ajuns unde trebuie. Un dar de felul acesta necesită minime cunoștințe în ceea ce privește calitatea băuturii alcoolice pe care o alegi, dar și a tipului de băutură potrivit evenimentului și persoanei ce urmează să îți primească darul.

 Vei regăsi mai jos 3 categorii de băuturi alcoolice care se potrivesc mai multor tipuri de evenimente și care se află în topul preferințelor consumatorilor. Pentru fiecare tip de băutură,însă, trebuie să oferi puțină atenție unor aspecte esențiale, care vor face din darul tău un cadou special și foarte apreciat.

Iată cum să alegi sticla potrivită și ce tip de alcool poți oferi pentru a face o impresie bună:

Cognacul

Cognacul poate fi oferit în dar pentu o zi de naștere sau onomastică, indiferent dacă persoana sărbătorită este de gen feminin sau masculin. Găsești o gamă de cognac foarte generoasă pe site-ul bauturialcoolice.ro, la care poți adăuga și un set de pahare speciale. Cognacul este una din cele mai deosebite băuturi pe care le poți alege, fiind cea mai reglementată băutură alcoolică din lume. De asemenea, acest tip de brandy este produs doar în Franța și este ținut exclusiv în butoaie de stejar francez, ceea ce îl face extrem de deosebit. Pentru a alege sticla potrivită, orientează-te după aceea care deține cel puțin 5 stele pentru că acestea determină vechimea și calitatea băuturii.

Vinul

Dacă vrei să cadorisești un mare iubitor de vinuri, sigur te simți de parcă ai călca pe teren minat. Ei bine, există și aici șanse bune de a face alegerea corectă. În primul rând, nu alege vinul după etichetă. Prezentarea sticlei poate fi înșelătoare. Alege un vin care are specificațiile de D.O.C, adică vin de origine controlată, respectiv C.M.D, C.T. ori C.I.B., aceste prescurtări referindu-se la momentul în care au fost culeși strugurii. Dacă ești interesat de un vin roșu, verifică să aibă o vechime de cel puțin 2 ani sau 3 ani, pentru o aromă cât mai deosebită. Vinurile albe sau rose trebuie să fie, din contră, cât mai proaspete.

Alcoolul de casă

Dacă vrei să faci un dar cu multă valoare sentimentală, alcoolul de casa poate fi un cadou extrem de apreciat. Alege un produs realizat în zona ta de baștină, pentru un plus de personalitate. Indiferent de tipul de alcool pe care îl alegi, renunță la sticla de plastic improvizată și toarnă acel alcool într-o sticlă de sticlă specială. În felul acesta, darul tău va avea mai mult caracter, o notă de emoție și va fi dublat de prezența unui recipient aparte. Oricine va aprecia efortul pe care l-ai depus în pregătirea acestui dar.

În concluzie, dacă vrei să dăruiești alcool cu ocazia oricărui tip de eveniment, alege cu grijă produsul și prezentarea. În cazul băuturilor alcoolice, calitatea contează extrem de mult. Dacă nu ești un mare cunoscător în domeniu, ghidează-te după aceste imple informații și vei face alegerea potrivită cu siguranță.

Sursa foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.