Alegeri locale 2016: Fostul baschetbalist Bruno Roschnafsky, candidatul PPU la Primăria Cluj-Napoca

Alegerile locale pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca vor avea loc în luna iunie a acestui an, însă doar trei candidați și-au anunțat, deocamdată, intenția de a lupta împotriva lui Emil Boc (PNL).

Deși nu a oferit un răspuns ferm cu privire la candidatura sa, primarul în exercițiu este cotat cu prima șansă la obținerea celui de-al patrulea mandat de primar, bucurându-se de un capital de imagine pozitiv în rândul multor clujeni.

Ceilalți candidați sunt Aurelia Cristea (PSD), jurnalistul Liviu Alexa din partea mișcării „Pentru Cluj” și ultimul pe listă este fostul baschetbalist Bruno Roschnafsky, desemnat din partea Partidului Puterii Umaniste, mișcare politică inițiată din închisoare de Dan Voiculescu și coordonată de europarlamentarul Maria Grapini.

UDMR, grupul ALDE, PNȚCD, UNPR, PRM sau Mișcarea Populară nu și-au anunțat candidații pentru alegerile locale din luna iunie.

Co-preşedintele PPU, Şerban Rădulescu, a anunțat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută alături de senatorul Ioan Ghişe, vicepreşedinte al PPU, că Bruno Roschnafsky n-a mai făcut politică şi că are dublă cetăţenie, română şi germană.

Roschnafsky bruno
foto: totalbaschet.ro

Pe lista de candidaţi pentru Consiliul local Cluj-Napoca, PPU i-a desemnat, pe primele poziţii, pe medicul Şerban Rădulescu, fostul baschetbalist Bruno Roschnafsky, fostul handbalist Mihai Tritean, jurnaliştii Cristian Bara şi Anca Stănescu, istoricul Varga Attila.

Născut pe 4 aprilie 1940, Bruno Roschnafsky a evoluat ca baschetbalist, timp de două sezoane, pentru „U” Mobitelco (2005-2006 / 2006-2007), de unde a plecat în 2009, înființându-și la Cluj propriul club de baschet, BC Gladiator, cu care a reușit să promoveze în Liga Națională cu el antrenor după un sezon petrecut în Divizia B.

Roschnafsky a mai ocupat și funcția de team manager la BC Mureș.

One thought on “Alegeri locale 2016: Fostul baschetbalist Bruno Roschnafsky, candidatul PPU la Primăria Cluj-Napoca

  1. Felicitari umanistilor clujeni pentru alegerea facuta, micutul Boc este copil de mingi, si la propriu si la figurat, sa nu uitam ca dl bruno a locuit 15- 16 ani in Germania, omul asta stie cu ce se mananca democratia si capitalismul. Eu doresc schimbare, vreau alt mod de a face politica, votez cu Bruno. Felicitari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.