Alerta teroristă din Bruxelles, prelungită! Ce trebuie să faci dacă mergi în Belgia zilele acestea

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Belgiei că Organismul belgian de coordonare pentru analiza amenințărilor (OCAM) a luat hotărârea menținerii până la 30 noiembrie, a nivelului maxim de alertă teroristă pentru regiunea Bruxelles.

bruxelles belgia

Pentru restul teritoriului, se menține nivelul 3 de alertă, de „amenințare posibilă și credibilă”, conform Agerpres.

Universitățile și școlile de toate gradele își vor relua activitatea miercuri, 25 noiembrie, dată la care și metroul va fi repus progresiv în funcțiune.

În seara zilei de luni, primul-ministru belgian a reiterat recomandarea ca locuitorii Bruxelles-ului să evite „locurile cu o concentrație mare de oameni”, cum ar fi „concerte, evenimente majore, gări, aeroporturi, transportul în comun” și centrele comerciale aglomerate.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.