Ali Baba, Puck și ceilalți, eroii spectacolelor din weekend la Teatrul de Păpuși „Puck”

Teatrul de Păpuși „Puck” îi invită pe cei mici, și cei mari, deopotrivă, să ia parte sâmbătă, 10 februarie, respectiv duminică, 11 februarie 2018, la cele mai recente spectacole din repertoriul acestei stagiuni:  „Ali Baba și cei 40 de hoți” și „Puck și ceilalți”.

Astfel, sâmbătă, 10 februarie, de la ora 11.00, este programată o reprezentație a spectacolului „Puck și ceilalți /”Puck és a többiek”, spectacol alcătuit după texte de Shakespeare, Charles și Mary Lamb.

Tema povestirii lui Shakespeare, „Visul unei nopți de vară” este iubirea adolescentină, atât de vibrantă, plină de intensitate și dramatism. Spiridușul năzdrăvan Puck intervine în relațiile amoroase ale tinerilor, iar complicațiile lui incredibile ajung să rezolve conflictele dintre aceștia.

6 marionete și 11 roluri prind viață în interpretarea actorilor Rekita Rozália și Kötő Áron. Cei doi artiști își deschid cufărul fermecat în sala de spectacole a instituției clujene sâmbătă, 10 februarie, de la ora 11.00, oferindu-le copiilor din public ocazia să participe la o impresionantă aventură romantică muzicală.

Textele, păpușile și scenografia sunt semnate de Rekita Rozália, iar muzica de Kötő Áron. Vârsta minimă recomandată este de 10 ani.

Duminică, 11 februarie, de la orele 11.00 și 12.30, micii spectatori sunt așteptați la spectacolul „Ali Baba și cei 40 de hoți”, în regia și scenariul lui Traian Savinescu.

Spectacolul se conturează ca un basm teatral inspirat din poveștile arabe regăsite în cunoscuta carte „O mie și una de nopți”.

Frumoasa Șeherezada ne spune o fabuloasă poveste despre aventurile lui Ali Baba pe tărâmurile nisipoase ale deșertului. Alături de cei doi prieteni ai săi, tânăra Morgana și berbecul Behar, Ali Baba reușește să înfrângă nu mai puțin de patruzeci de hoți, iar bunătatea lui nemărginită e răsplătită cu nenumărate bogății. Sigur, traseul nu este unul deloc ușor: încercările grele, furtunile de nisip și capcanele sunt la tot pasul.

Acțiunea din spectacol este redată inclusiv prin tehnica „sand art”, constând în desenarea poveștii în nisip și transmiterea live a imaginii pe un ecran, sub formă de proiecție. Actrița Andra Ștefan este cea care desenează, în timp real, figurinele în nisip.

„Sunt convins că mulți copii își vor găsi personajele favorite în acest spectacol, și nu neapărat între personajele titulare. Este important în acest context și textul poveștii, atât de elaborat, de plin de aluzii și de jocuri de cuvinte, încât se poate spune că este un spectacol care poate îmbogăți vocabularul copiilor”, subliniază regizorul.

Scenografia este realizată de Traian Savinescu și Elena Ilaș, iar ilustrația muzicală de Traian Savinescu. Păpușile sunt realizate de Andra Ștefan. Din distribuție fac parte actorii: Andreea Bolovan, Ionuț Constantinescu, Iulian Lungu și Andra Ștefan. Spectacolul se joacă în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.