Alianța Creștin Liberală, noul cal troian al politicii românești

Partidul Democrat Liberal și Partidul Național Liberal au fuzionat în vederea luptei pentru alegerile prezidențiale din toamnă, iar noul nume ale acestui „parteneriat” va fi „Alianța Creștin Liberală PNL-PDL”.

vasile blaga si iohannis

„Am analizat cercetările sociologice referitoare la numele pe care ar trebui să îl poarte alianța dintre PNL și PDL. Aceasta va fi Alianța Creștin Liberală PNL-PDL”, a declarat Vasile Blaga, liderul PDL.

La rândul lui, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că s-a intrat în linie dreaptă cu sondajele de opinie în vederea stabilirii candidatului unic la prezidenţiale. Fiecare partid va alege independent câte o „casă de sondare”, astfel încât cel târziu în data de 4 august vor fi cunoscute rezultatele.

Fuziunea PNL-PDL a fost stabilită până la cel mai mic detaliu la sfârşitul săptămânii trecute. Liderii celor două partide au pus la punct inclusiv un calendar al fuziunii în trei trepte, şi au decis ca, în final, partidul rezultat la capătul procesului de fuziune, în anul 2017, se va numi Partidul Naţional Liberal (PNL).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.