Alina Bica, arestată preventiv în dosarul despăgubirilor, a demisionat de la şefia DIICOT

Alina Bica a fost arestată preventiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro. Aceasta a demisionat de la sefia DIICOT, dar si din functia de procuror al Directiei.

alina bica

DIICOT este unica structură din cadrul Ministerului Public, specializată în combaterea şi investigarea infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorism.

Demisia a fost scrisă vineri şi înaintată procurorului şef al României, Tiberiu Niţu, au adăugat aceleaşi surse.

Tot vineri, Niţu declara că dacă Alina Bica nu îşi va da demisia, el, în calitate de procurorul general al Parchetului ICCJ, va analiza şi va solicita revocarea ei din funcţia de conducere şi din DIICOT.

Întrebat tot atunci cine va conduce DIICOT în perioada următoare, Tiberiu Niţu a spus că, pentru început, conducerea Direcţiei va fi asigurată de procurorul şef adjunct, împreună cu el.

Alina Bica a fost instalată la conducerea DIICOT în mai 2013, fiind numită la propunerea ministrului interimar al Justiţiei de atunci, premierul Victor Ponta.

Între 2009 şi 2012, Alina Bica a fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei.

Alina Bica a fost acuzată de procurorii anticorupţie de abuz în serviciu.

„Prin îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu, de către membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a fost produs statului român un prejudiciu în valoare de 263.327.559 lei,(echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentând supraevaluarea), concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase”, a informat DNA printr-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.