Ambasadorul Rusiei în Turcia, asasinat! „Noi murim în Alep, tu mori aici”, a spus atacatorul

Diplomatul rus se afla la o expoziţie de fotografii din Ankara, unde ţinea un discurs, în momentul în care a fost atacat. În vârstă de 62 de ani, Andrei Karlov a fost grav rănit şi a murit la spital, transmite Reuters care citează Ria Novosti.

Informaţia a fost confirmată de Ministerul de Externe de la Moscova. Presa turcă scrie că atacatorul ar fi strigat „Allahu Akhbar” (Dumnezeu e mare – n.r.) şi a spus că ambasadorul Rusiei trebui să plătească pentru Alep.

Rusia califică uciderea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, drept atac terorist și va pune chiar astăzi (luni) problema la Consiliul de Securitate al ONU, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, informează TASS, citată de Agerpres.

O înregistrare video apărută pe Youtube arată un bărbat îmbrăcat în costum, care ţine un pistol în mână, cu care gesticulează în timp ce vorbeşte. Atacatorul a intrat în clădire folosind o legitimaţie de poliţist şi, după ce l-a împuşcat pe ambasador, ar fi spus că acesta plăteşte pentru intervenţia militară a Rusiei din Siria. „Noi murim în Alep, tu mori aici”.

Bărbatul a vorbit şi gesticulat cu pistolul, lângă ambasadorul căzut la pământ, mai bine de un minut. Timp în care forţele de ordine au intervenit. Atacatorul a foct ucis în timp ce pleca din clădire. Surse din structurile de securitate ale Turciei şi primarul Ankarei afirmă că bărbatul era, într-adevăr, ofiţer de poliţie din Ankara.

Andrei Karlov era ambasador al Rusiei în Turcia din 2013 şi a participat, recent la negocxierile care au dus la acordul privind evacuarea civililor din Alep.

VIDEO

Fotoreporterul AFP Burhan Ozbilici l-a surprins pe atacator într-o fotografie distribuită masiv pe rețelele sociale și în presa internațională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.