Ambiții mari la Florești. Primăria vrea să construiască o școală-verde pentru 1000 de copii și adolescenți din comună

Municipalitatea din Florești are ambiții mari pentru educația tinerilor comunei, având în lucru un proiect de școală nouă.

Planul meu pentru Florești e concentrat pe dezvoltare și viitor.

Educația este unul dintre cele mai importante aspecte ale vieții, așa că îmi doresc ca Floreștiul să aibă școli și licee la standarde înalte, în care toți copiii și adolescenții noștri să se educe și să învețe pentru un viitor mai bun.

Comuna noastră s-a bucurat, pe parcursul ultimilor ani, de o creștere demografică semnificativă, astfel că, în prezent, locuiesc în Florești aproximativ 10.000 de copiii și adolescenți. Știu că avem un deficit în a acoperi acest număr în școlile din Florești.

Vă anunț că lucrăm la un nou proiect, construirea unei noi unități moderne de învățământ pentru clasele 0-VIII, care să dispună de spații generoase și care va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor școlare oferite pentru copii și adolescenții noștri.

Studiul de fezabilitate a fost finalizat cu succes, iar în prezent identificăm surse de finanțare altele decât cele din bugetul local„, a declarat Pivariu pe Facebook.

Propunerea pentru noua școală este să dispună de:

  • 36 de săli de clasă,
  • 4 laboratoare,
  • spații pentru recreație,
  • bibliotecă,
  • sală multifuncțională
  • spații administrative

În noua școală își vor desfășura activitatea în jur de 1000 elevi și 60 persoane cadre didactice și personal auxiliar.

Iar pentru că îmi doresc un Florești curat și sănătos, atât pentru voi, cât și pentru mine și familia mea, susțin un proiect de acest fel care propune un concept nou, o „școală altfel”, o școală verde. Natură, armonie, bunăstare sunt conceptele în jurul cărora vrem să construim această școală pentru toți copiii Floreștiului. Pe termen lung, proiectul are în vedere îmbunătățirea infrastructurii verzi, prin adoptarea unor soluții care să permită reducerea amprentei ecologice și să fie reprezentarea conceptului „mens sana in corpore sano„.

Astfel de proiecte trebuie să contribuie la îmbunătățirea calității serviciilor de învățământ și a activităților cultural-sociale și sportive, pentru a asigura un viitor mai bun copiilor comunei Florești și, implicit, o dezvoltare sănătoasă a Floreștiului„, a mai precizat edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.