Amenzii de peste 300.000 de euro aplicate de Inspecția Muncii la Cluj

În perioada 15-19 decembrie 2014, Inspecția Muncii a derulat o acțiune de control în urma căreia au fost aplicate amenzi în valoare totală de 1.532.650 de lei, adică 348.329 de euro. Au fost depistate 131 de persoane care lucrau fără forme legale.

inspectia muncii

În domeniul relațiilor de muncă au fost aplicate amenzi în valoare de 1.080.650 de lei, din care 730.000 de lei pentru muncă la negru și au fost sancționați 389 de angajatori.

88 de persoane fizice au fost sancționate contravențional deoarece au acceptat să muncească fără încheierea unui contract individual de muncă. Dintre acestea, 76 au fost din județul Bihor.

Pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără contracte individuale au fost înaintate 3 propuneri de cercetare penală. Angajatorii care riscă un dosar penal pentru muncă la negru sunt din județele Bihor, Cluj și Timiș.

În aceeași perioadă, în domeniul securității și sănătății în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 452.000 lei. Pentru deficiențele constatate inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcțiune a 3 echipamente și 2 sistări de activitate pentru a fi prevenite posibile accidente.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 39 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.