ANAF a amendat cu jumătate de milion de lei o serie de localuri care organizează petreceri de Revelion

Fiscul a aplicat aproape 100 de amenzi de circa jumătate de milion de lei în cadrul operaţiunii „Revelion 2016”, în două zile fiind verificate 392 de locaţii unde se organizau evenimente de Revelion, urmând ca datele finale să fie anunţate în prima săptămână a anului viitor.

revelion

„Rezultatele preliminare ale operaţiunii Revelion 2016 arată că, în unele cazuri, după anunţul ANAF privind demararea acestei acţiuni, sumele fiscalizate aferente pachetelor de Revelion vândute şi înregistrate în contabilitate s-au dublat”, se arată într-un comunicat al Fiscului.

ANAF a verificat, în perioada 28-29 decembrie 392 contribuabili, implicând 400 de inspectori antifraudă în medie pe zi.

În urma controalelor, aceştia au aplicat 95 de amenzi contravenţionale, în valoare de 490.000 lei, confiscând 4.610 lei în numerar şi bunuri de circa 2.000 lei.

Totodată, au dispus suspendarea activităţii unui contribuabil pentru că nu avea aparat de marcat electronic fiscal la salonul de evenimente, care nici nu fusese declarat ca punct de lucru la Fisc şi a altor doi comercianţi pentru deţinerea de băuturi alcoolice fărăr a fi marcate conform prevederilor legale.

„În vederea continuării verificărilor, pentru un număr de nouă contribuabili s-a solicitat prezenţa la sediul direcţiilor regionale antifraudă fiscală pentru clarificarea unor aspecte constatate cu ocazia controalelor antifraudă”, se precizează în comunicat.

ANAF va prezenta datele finale în prima săptămână a anului viitor, după încheierea operaţiunii.

Fiscul a anunţat pe 7 decembrie că inspectorii antifraudă vor controla în intervalul 31 decembrie – 5 ianuarie restaurantele şi cluburile care organizează petreceri de revelion, în cadrul unei noi operaţiuni, denumită „Revelion 2016”.

Autoritatea de control urmăreşte verificarea modului în care operatorii economici au înregistrat sumele încasate pentru pachetele de Rrevelion vândute, precum şi încasările din seara de Revelion care nu au fost prinse în pachetele respective

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.