André Rieu la Cluj – un spectacol cât un festival! „Am cea mai frumoasă meserie din lume, fac muzică”

După o serie de concerte susținute la București, uimitorul André Rieu și impresionanta sa orchestră Johann Strauss au poposit și în Capitala Transilvaniei și în orașul festivalurilor, Cluj-Napoca, unde au fost programate nu unul, ci patru concerte în Sala Polivalentă „BT Arena” datorită interesului foarte mare.

Primul spectacol a avut loc joi seara, 4 aprilie, de la ora 20, într-o sală arhiplină. 10.000 de suflete însetate de cultură și pasionate de muzica de calitate au venit din toate colțurile Transilvaniei pentru a-l asculta live pe cel proclamat „Regele Valsului”. Și au avut ce vedea. Un concert memorabil de muzică simfonică cu o durată de trei ore, din care nu au lipsit arii celebre de Verdi, Beethoven sau Johann Strauss.

La ora 21:00 artiștii au avut o pauză de 20 minute, după care a început partea a doua, cu o serie de cadre pe ecranele mari cu persoanele care au întârziat la locurile lor, ironizate de Andre Riu, spre deliciul publicului.

De departe momentele serii au fost „ninsoarea” căzută peste spectatorii din fața scenei și duetul dintre André Rieu și Gheorghe Zamfir, care au ridicat publicul în picioare.

Reputatul naist a făcut senzație pe scena din Polivalenta clujeană și a interpretat magistral celebra piesă cu milioane de vizualizări pe YouTube, „The Lonely Shepherd”, iar pe finalul concertului a mai urcat din nou pe scenă și a cântat la nai „M-am suit în dealul Clujului”, cântată la unison de toată sala, spre uimirea lui Rieu.

În vârstă de 70 ani, charismaticul violonist de origine olandeză este un entertainer desăvârșit și un artist care știe să se facă iubit de public. Mereu cu vorbele la el și cu o poveste sau întâmplare extrasă din cariera sa de peste 30 ani pe scenele din lumea întreagă, Rieu a dialogat cu publicul înainte de fiecare melodie, a făcut glume și s-a declarat impresionat de numărul mare de spectatori care au venit să îi asculte muzica la Cluj.

De altfel, acesta a oferit și o adevărată pledoarie despre cum muzica unește oamenii și leagă prietenii. Acesta i-a îndemnat pe părinți să își înscrie copiii într-un cor pentru că muzica îi va ajuta în viață și îi va face fericiți.

Muzica ne unește și ne aduce împreună. Multe prietenii s-au legat în timpul concertelor mele, prietenii care rezistă și în ziua de azi. Au venit mulți oameni care nu se cunoșteau și după un concert de-al meu au plecat prieteni. Asta nu poate decât să mă bucure și să fiu foarte mândru”, a spus Rieu.

Artistul a concertat o piesă alături de trei soprane, apoi trei tenori foarte buni, de un grup de trei artiști de origine rusă găsiți pe străzile din Maastricht, orașul său natal, precum și duetul de senzație alături de naistul Gheorghe Zamfir.

Muzica înseamnă fericire, a fost ideea pe care Andre Rieu a încercat să le-o prezinte spectatorilor din Cluj-Napoca.

„Știți că s-a dovedit științific că atunci când cântăm împreună suntem mai fericițo. Părinții mei știau asta și m-au trimis la corul bisericii, acolo unde mi-am petrecut mare parte din copilărie. Îi îndemn pe toți părinții să își trimită copiii la cor pentru că asta îi va face fericiți.

Îmi scriu oameni din toată lumea care îmi spun că au avut o zi foarte proastă, iar muzica mea i-a făcut să se simtă foarte bine, lucru care mă onorează”, a mai spus acesta.

Un alt moment special și sublim a fost interpretarea piesei „The Beautiful Blue Danube Waltz„, la care mulți dintre bărbați și-au luat jumătatea la un vals pe ritmurile impuse de Andre Rieu și orchestra sa.

Și dacă tot se apropie sezonul nunților, să ne delectăm puțin și cu o porție din Marșul lui Radetzky marca Andre Rieu

Iată câ în „orașul festivalurilor” și al muzicii electronice un eveniment de un alt calibru intelectual reușește să aducă 10.000 de oameni în Polivalenta clujeană.

Andre Rieu reușește prin muzica sa să ofere publicului său o stare de bună dispoziție și de bucurie. O adevărată lecție deschisă de spre viață și fericire, precum și o poveste muzicală captivantă.

Atât de iubit și de apreciat este de către oameni încât a fost cu greu lăsat să plece, fiind chemat la bis la final, pe care l-a onorat ca un adevărat mare artist.

Recitalul s-a încheiat la ora 23:00, însă din reacțiile spectatorilor care se îndreptau spre ieșire concluzia a fost unul de neuitat. Oamenii au plecat spre case mai fericiți, exact așa cum a prezis Andre Rieu.

Urmează încă trei zile de concerte susținute de „Regele valsului” cu „casa închisă” la Cluj-Napoca, în 5, 6 și 7 aprilie.

VIDEO

2 thoughts on “André Rieu la Cluj – un spectacol cât un festival! „Am cea mai frumoasă meserie din lume, fac muzică”

  1. Un concert d’un très grand niveau grâce aux merveilleux musiciens et artistes qui y prennent part sous la direction extraordinaire d’André Rieu. Public en extase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.