Angajații companiilor aeriene, trimiși în concendiu fără plată din cauza coronavirsului

În contextul epidemiei de coronavirus, mai multe companii aeriene s-au văzut nevoite să reducă frecvența curselor pe care le operează sau chiar să anuleze o mare parte dintre ele.

Astfel, într-un e-mail intern văzut de sursa citată scrie că se observă o „încetinire a afacerilor şi o nevoie de flexibilitate în modul de lucru”. În plus, angajaţii sunt rugaţi să ia în considerare un viitor concediu neplătit sau plătit sub salariul normal.

Emirates a anulat o mare parte din zborurile către China şi a suspendat operaţiunile către Iran, epicentre ale coronavirusului.

Nici alte companii nu stau bine la acest capitol. Turkish Airlines a suspendat toate cursele spre Italia, în timp ce operatorul american United Airlines oferă piloţilor o lună de concediu cu plată redusă din cauza anulării zborurilor, scrie Mediafax.

Totodată, United a suspendat toate zborurile pe ruta New York – Milano după ce Departamentul american de stat a ridicat alerta de călătorie spre nordul Italiei.

Companiile aeriene internaţionale sunt aşteptate să piardă aproape 30 de miliarde de dolari în venituri anul acesta din cauza scăderii cererilor de zbor.

Wizz Air modifică programul zborurilor pe ruta Cluj-Italia

Compania aeriană Wizz Air a anunțat că își modifică programul zborurilor din cauza cererii în scădere pe rutele din Italia din această perioadă. Măsura se aplică în mai multe țări din regiunea de Nord – Est a Europei, printre care și România,  în perioada 11 martie 2020 – 2 aprilie 2020.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.