Angajații GOTO Parking se alătură protestului angajaților sindicatului Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj împotriva conducerii

Angajații firmei private care administrează parcarea aeroportului clujean, GOTO Parking, sunt solidari cu membrii sindicatului aeroportului și vor purta și ei o banderolă albă pe braț, în semn de protest pentru deciziile abuzive ale directorului David Ciceo, care afectează, deopotrivă, angajații aeroportului și pe cei ai parcării. 

Disputa cu Aeroportul Internațional Cluj are la bază Hotărârea nr. 113/2020 a Consiliului Județean Cluj, care a fost contestată de GOTO Parking în instanță. Aceasta deoarece suprafața de teren aflată în exploatarea GOTO Parking, cu drepturi exclusive conform unui contract în vigoare, a fost transferată Aeroportului Cluj. 

Directorul David Ciceo a decis unilateral să nu mai aștepte decizia instanței și a îngrădit abuziv terenul pe care domnia-sa consideră că îl administrează (287 de locuri de parcare din totalul de 614), deși Hotărârea 113 nu îi permite dreptul de a ridica garduri fără autorizație de construcție.  

În zona preluată abuziv, managerul aeroportului a interzis accesul autovehiculelor propriilor angajați, exact cu scopul de a provoca un conflict cu administratorul. Aceasta în ciuda faptului că cele 287 de locuri de parcare sunt mai mult decât suficiente pentru parcarea angajaților. 

Deși, conform contractului de administrare a parcării, un număr limitat de 100 de locuri de parcare sunt rezervate utilizării gratuite de către angajații aeroportului și de cei asimilați acestora, directorul David Ciceo a cerut și primit peste 350 de carduri de acces gratuit pentru personalul propriu, dar și peste 100 de carduri de protocol. 

Prin deciziile sale contestate, David Ciceo pune în pericol sănătatea propriilor angajați, neluând în considerare indicațiile autorităților competente, care au cerut ca autoturismele angajaților aeroportului să nu fie parcate în proximitatea terminalelor de sosiri/plecări, pentru a evita interacțiunea cu pasagerii și pentru a permite luarea măsurilor de protecție sanitară a cetățenilor. 

Într-o perioadă când toate privirile responsabile sunt îndreptate către salvarea economiei și a companiilor care încă mai funcționează, pentru a menține locurile de muncă ale oamenilor, David Ciceo caută orice mijloace să distrugă GOTO Parking doar pentru a obține un avantaj în războiul cu președintele Consiliului Județean, ignorând totodată măsurile pe care ar trebui să le ia pentru protecția angajaților proprii, a clienților aeroportului și cetățenilor municipiului Cluj-Napoca.  

Acum eforturile instituțiilor ar trebui să se concentreze pe combaterea pandemiei COVID-19 și nu pe ambițiile personale. 

GOTO Parking este compania care a preluat în administrare, la 1 iunie 2019, parcarea aeroportului din Cluj, cu alți acționari și alt management decât cel anterior, al UTI Parking & Hotel Management SRL. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.