Anul acesta doar „bronzul” pentru U-Banca Transilvania! Elevii lui Silvăşan au învins Sibiul în decisiv şi au încheiat sezonul pe locul 3!

Dacă anul trecut au reuşit câştigarea campionatului şi Cupei României, anul acesta elevii pregătiţi de Mihai Silvăşan au obţinut doar medaliile de bronz şi au încheiat sezonul competiţional 2017-2018 pe poziţia a 3-a, după victoria obţinută sâmbătă, 9 iunie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în meciul decisiv al „finalei mici” cu CSU Sibiu, scor 91-77 (21-28, 34-18, 15-16, 21-15).

Susţinut la Cluj-Napoca de un grup numeros de fani îmbrăcaţi în galben, Sibiul a început în forţă şi au preluat conducerea pe tabelă încă din primul sfert, pe care l-au încheiat cu un avantaj de şapte puncte. Elevii lui Silvăşan au revenit în joc în sfertul secund şi au intrat la cabine în avantaj la pauza mare (55-46).

Clujenii au condus ostilităţile pe teren şi pe tabelă în partea a doua până la final, primind din partea Federaţiei Române de Bashet trofeul pentru locul 3 şi medaliile de bronz.

„Eident că nu suntem mulțumiți de acest sezon, principalul obiectiv atât pentru mine, cât și pentru această organizație era câștigarea campionatului și, din păcate, nu am reușit să facem echipa necesară pentru a ne îndeplin obiectivul. Mă bucur, însă, că băieții au arătat caracter și personalitate în această seară și s-au luptat ca să câștige, chiar dacă după ratarea dureroasă și foarte frustrantă a calificării în finală le-a fost foarte greu să se motiveze. Îi felicit că au reușit. Sezonul acesta s-a încheiat, din păcate, cu un gust amar din punctul meu de vedere”, a declarat antrenorul Mihai Silvăşan la finalul meciului.

Cel mai bun marcator al lui „U” BT Cluj a fost Aleksandar Rašić, cu 21 de puncte, urmat de Željko Šakić (20 puncte), Giordan Watson (16 pct.), Andrei Calnicenco (15 pct), Adomas Drungilas (11), Ousmane Barro (8), Miha Lapornik (6), Camil Berculescu (5) şi Kuti Nandor (4).

Foto © Sandor Manases / u-bt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.