APPC Cluj acuză conducerea Facultăţii de Drept din Cluj de lipsă de transparenţă!

Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) a lansat un comunicat prin care acuză conducerea Facultății de Drept din Cluj de lipsă de transparență deoarece nu a invitat presa la un eveniment important.

Este vorba de conferința „Confiscation of criminal assets: European and National perspectives”, organizată joi 28 iunie 2018, în Aula Magna a UBB de către Facultatea de Drept din cadrul universității clujene, la care presa clujeană nu a fost invitată.

„Considerăm că omisiunea de a invita presa la acest eveniment, la care au participat nume cu rezonanță din mediul juridic românesc și european, precum procurorul general al României, Augustin Lazăr și Iulia Motoc, judecător la CEDO, constituie o limitare a dreptului de informare al cetățenilor, cu atât mai mult cu cât subiectul abordat – confiscarea în dosarele penale – constituie o temă de interes larg în această perioadă în societatea românească.

Considerăm cu atât mai gravă lipsa de mediatizare a evenimentului cu cât diseminarea informației reprezintă o prevedere obligatorie în cazul proiectelor finanțate de Uniunea Europeană, cum este și acesta.

Ne exprimăm speranța că pe viitor nu vor mai exista astfel de sincope, iar evenimente de asemenea anvergură, care pot suscita interes deosebit, vor putea fi aduse în atenția opiniei publice”, precizează conducerea APPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.