Aproximativ 200 de clujeni au cerut dizolvarea Parlamentului in Piata Unirii! Protestul continua si astazi, de la ora 20:00! FOTO

Pe o caldura infernala, aproximativ 200 de clujeni nemultumiti de clasa politica s-au adunat joi, 23 iunie, incepand cu ora 18:00, in Piata Unirii, locul traditional de intalnire al protestatarilor.

Scopul pentru care s-a hotarat organizarea unor actiuni de protest este votarea in Parlamentul Romaniei a unor legi controversate, cum ar fi legea pensiilor speciale pentru aleșii locali, închiderea dosarului „Diaspora” referitor la organizarea votului pentru prezidențiale și dezincriminarea conflictului de interese pentru cei care și-au angajat rudele în funcții publice.

Protestul a durat circa doua ore si a fost unul autorizat, iar pe durata acestuia mai multi clujeni au luat cuvantul la microfon si si-au exprimat nemultumirile si lehamitea pe care o au pe intreaga clasa politica. S-a incercat gasirea unei solutii legale de a impiedica aplicarea legilor, iar laitmotivul serii a fost schimbarea sau dizolvarea Parlamentului, ceruta la unison de toata lumea.

La protest au luat parte atat tineri preocupati de tara lor, cat si persoane in varsta cu pensii mici, cu totii au ajuns la capatul rabdarilor cu privire la abuzurile politicienilor impotriva cetatenilor si legile controversate pe care acestia le voteaza. Cativa clujeni au venit la actiune cu mesaje impotriva clasei politice si mesaje pro-DNA. „Vrem dreptate, nu imunitate”, „DNA, DNA noi suntem de partea ta”, „Nu vrem Parlament de hoti”, „Iubim catusele purtate de voi”, „Nu pensii speciale, doar inchisoare”, au fost mesajele protestatarilor clujeni.

„Parlamentul profită că suntem topiţi de căldură şi ne testează vigilenţa. Ce au făcut în ultimele zile este atentat la siguranţa naţională. Cred că singura soluţie este dizolvarea Parlamentului, pentru că parlamentarii îşi fac legile lor şi ne sfidează pe noi. Cerem dizolvarea Parlamentului”, a declarat actorul Bogdan Rădulescu, unul dintre organizatorii protestului.

VIDEO

Urmatoarea actiune de protest va avea loc astazi, de la ora 20:00, tot in Piata Unirii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.