Aproximativ 200 de copii au fost vaccinați împotriva COVID-19 la Cluj în prima zi a campaniei

Peste 1.900 de copii între 12 și 15 ani s-au vaccinat deja împotriva coronavirusului în prima zi de la lansarea campaniei de imunizare pentru această categorie de vârstă. 

Miercuri a demarat în România campania de vaccinare anti-COVID pentru categoria de vârstă 12-15 ani, iar, conform medicului Valeriu Gheorghiță, în prima zi au fost vaccinați 1.903 copii.

Cele mai multe vaccinări au fost în municipiul București – 494,  urmat de județul Cluj – 178 și în Ilfov -140″, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, joi, într-o conferință de presă. 

Medicul și a precizat că, în ultimele 48 de ore, 4.173 de persoane din aceasta categorie de vârstă au fost programate pentru vaccinare în platforma națională, care a fost optimizată, astfel că, din 1 iunie pot fi programați în conturile părinților și copiii. 

Copiii trebuie însoțiți la vaccinare de tutorele legal, care trebuie să își exprime în scris acordul în acest sens. Imunizarea se face doar cu serul Pfizer/BioNTech, iar schema este aceeași cu a adulților – două doze la interval de 21 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.