Aroganţă à la Huedin! Localitate fără gaz şi locuri de muncă, dar cu WC public de 120.000 de euro, inaugurat în prezenţa lui Daniel Buda! „N-aveţi voi aşa ceva la Cluj-Napoca”

Luxul pare a fi o normalitate pentru primăria Huedin: 120.000 euro pentru un WC public în condițiile în care localitatea nu este racordată la gaz și locurile de muncă, bine plătite, lipsesc cu desăvârșire.

„Oricât am analiza costurile, din orice unghi am privi speța, 120.000 euro pentru un WC public este de cartea recordurilor, în condițiile în care dotările sunt obișnuite.

În Huedin nu este gaz, în Huedin nu avem un parc industrial, unele străzi arată ca după război, locurile de muncă bine plătite lipsesc, pe scurt o administrație corigentă dar generoasă în risipa banilor publici: Să premiezi un WC public investind 120.000 euro este cel puțin strigător la cer, însă să mai și explici, ulterior, presei `N-aveţi voi aşa ceva la Cluj-Napoca`, este de-a dreptul halucinant!”, a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Prin urmare, explicații și scuze publice din partea primarului și consilierilor locali care au fost de acord cu această risipă, indiferent de partid, sunt bine-venite: „Sunt convins că de bărbăția unei demisii, din partea primarului, nici nu poate fi vorba, însă niște scuze publice sunt absolut necesare!”, a mai declarat deputatul Horia Nasra.

Localitatea clujeană Huedin este admistrată de Mircea Moroșan de la PNL.

WC-ul public a fost inaugurat în prezenţa preşedintelui PNL Cluj, Daniel Buda, şi a deputatului Sorin Moldovan.

Taxa de intrare la noul WC public din Huedin va fi 1 leu.

Potrivit Adevarul de Cluj, primarul liberal al localităţii, Mircea Moroşan, pune preţul mare pe seama TVA, a costurilor de proiectare, avize, racorduri de apă. „Nu s-au plătit 540.000 de lei pentru WC. Lucrarea în sine nu e aşa de scumpă, circa 300.000 de lei (circa 65.000 de euro), dar pentru că suntem instituţie de stat plătim mai mult, am plătit o groază de bani aiurea. Pe lângă investiţia efectivă, am plătit circa 30% alte cheltuieli: TVA, avize, proiectare, diriginte de şantier”

Primarul a mai susţinut că a fost vorba despre o lucrare complexă: „Nu aveţi voi la Cluj aşa ceva. Sunt 10 camere, lift pentru persoane cu dizabilităţi (nu e lift , ci elevator – n.r.), racordarea la apă a costat, evaluarea, canalizarea.” El a precizat că s-a organizat licitaţie, au participat 3 firme şi a fost aleasă oferta cea mai bună.  „Obiectivul a ieşit foarte bine, suntem foarte încântaţi că avem aşa ceva. Toaleta va fi folosită de doate delegaţiile străine care vin la Huedin, de către turiştii care vizitează Biserica Reformată, de cei care vine la piaţa pe care o organizăm în zonă. Este singurul WC public din oraş, aveam mare nevoie”, a mai spus primarul.

Consiliul local a alocat 540.000 de lei pentru investiţie (120.000 de euro). Prin Hotărârea 25/14.02.2018 s-a alocat suma de 100.000 de lei, iar prin Hotărârea 26/14.02 2018 s-au mai alocat 440.000 de lei.   

WC-ul amplasat în subsol este partajat astfel: un grup sanitar pentru femei format din 5 cabine şi 3 lavoare; un grup sanitar pentru bărbaţi format din 3 cabine, 3 pisoare şi două lavoare; un grup sanitar pentru persoane cu dizabilităţi; o încăpere pentru mama şi copil; o cameră de acces/taxare; o magazie pentru produsele de curăţenie; un coridor; o zonă de acces cu elevator pentru persoanele cu dizabilităţi.

One thought on “Aroganţă à la Huedin! Localitate fără gaz şi locuri de muncă, dar cu WC public de 120.000 de euro, inaugurat în prezenţa lui Daniel Buda! „N-aveţi voi aşa ceva la Cluj-Napoca”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.