Asfaltarea lotului doi al Drumului Bistriței a fost finalizată

Consiliul Județean Cluj a finalizat asfaltarea sectorului de drum DJ 109 Așchileu-limită cu județul Sălaj. Acest tronson reprezintă Lotul 2 din cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează Traseul Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței.

Lucrările de reabilitare și modernizare au vizat un tronson în lungime de 11,19 kilometri, cuprins între intersecția cu drumul județean 109A din Vultureni și limita cu județul Sălaj. Acestea au constat într-o serie de operațiuni complexe, în profunzimea drumului, de la fundație până la așternerea celor două straturi de covor asfaltic, respectiv binder şi stratul de uzură.

Anterior, au fost executate lucrări constând în realizarea de accese la proprietăți, introducerea de tuburi și turnarea de beton la accesele către proprietăți, lucrări de asigurare a scurgerii apelor, respectiv șanțuri, șanțuri betonate, rigole carosabile, poduri și podețe precum și stații de transport în comun în fiecare localitate.

Pentru completa finalizare a acestui proiect de investiții finanțat din fonduri europene vor mai fi realizate în perioada imediat următoare șanțuri betonate precum și accesele la proprietăți rămase neexecutate, montarea de parapeți în zonele unde situația impune acest lucru precum și lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.