Asociaţia Musai-Muszáj organizează un flash-mob pentru susţinerea plăcuţelor bilingve

Asociaţia maghiară Musai-Muszáj va organiza miercuri, 21 februarie, de la ora 17:00, o acţiune flash-mob pentru montarea plăcuţelor bilingve în municipiul Cluj-Napoca, iar primăria să respecte decizia tribunalului. 

Iniţiatorii demersului vor aduce o bicicletă dotată cu o plăcuță multilingvă Cluj-Napoca Kolozsvár-Klausenburg, care va fi parcată în parcarea de biciclete din curtea Primăriei Cluj-Napoca pentru a le reaminti funcționarilor publici români și maghiari că respectarea drepturilor lingvistice și a deciziilor tribunalului nu este opțională.

„Cazul plăcuțelor multilingve din păcate nu s-a terminat la Cluj. Cauza noastră se pierde între mâinile administratorilor români și maghiari ai orașului. 

Dacă găsiți inacceptabil că la un an după decizia tribunalului Primăria Cluj-Napoca încă nu a instalat nici o treime din plăcuțele multilingve, veniți în Piața Unirii, miercuri 21 februarie la ora 17:00.

Să împingem înainte cauza drepturilor lingvistice! O facem chiar în ziua mondială a limbii materne și cu ocazia primei aniversări a câștigării procesului plăcuțelor! 

În cadrul flashmobului vom face o tură cu o bicicletă dotată cu o plăcuță multilingvă Cluj-Napoca Kolozsvár-Klausenburg din Piața Unirii până în curtea Primăriei Cluj-Napoca. 

Bicicleta va fi lăsată în parcarea de biciclete a Primăriei, pentru a le aminti funcționarilor publici români și maghiari că respectarea drepturilor lingvistice și a deciziilor tribunalului nu este opțională.

Bicicleta va rămâne parcată în curtea Primăriei până toate plăcuțele multilingve vor fi amplasate. 

BONUS: în cadrul flashmobului vom organiza o tombolă unde 10 câștigători vor putea să dea o tură pe bicicleta dotată cu plăcuța multilingv”, se arată în mesajul de chemare la acţiune al asociaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.