ATAC ARMAT de Revelion într-un club de noapte din Istanbul: cel puţin 35 de morți și 40 de răniți – VIDEO

Cel puţin 35 de persoane au fost ucise, iar alte 40 au fost rănite în urma unui atac armat comis în noaptea de Revelion într-un club de noapte din Istanbul, anunţă autorităţile municipale, citate de presa turcă.

Foto AFP

Guvernatorul din Istanbul, Vasip Sahin, a anunţat sâmbătă noapte că până la 35 de persoane şi-au pierdut viaţa până în acest moment după ce un atacator necunoscut a deschis focul la întâmplare într-un club de noapte de pe malul european al Bosforului. Până la 500-600 de persoane sărbătoreau trecerea dintre ani în clubul din Istanbul, transmite Reuters.

„Cel puţin 35 de persoane au fost ucise, iar alte 40 au fost rănite”, a declarat primarul oraşului Istanbul, Vasip Sahin, precizând că în atacul terorist a murit şi un agent de poliţie.

Atacul a fost comis de un individ care avea o armă automată de tip Kalaşnikov, în Clubul de noapte Reina, situat în zona Ortakoy din Istanbul.

În momentul atacului armat, duminică la ora 1.30 (1.30, ora României) în club erau sute de persoane care celebrau Revelionul.

Multe persoane au sărit în Canalul Bosfor pentru a scăpa de focurile de armă, iar poliţia a întreprins operaţiuni de salvare din apă.

Nu este clar dacă autorul atacului a fost arestat sau împuşcat de forţele de ordine.

Cel mai probabil, atacul terorist este opera organizaţiei teroriste Stat Islamic sau a insurgenţilor separatişti din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

La locul tragediei au intervenit aproximativ 50-60 de ambulanţe.

„Atacatorul criminal a intrat în clădire cu un Kalaşnikov. Serviciile secrete americane au avertizat în urmă cu o săptămână cu privire la un asemenea incident şi măsuri de securitate au fost luate pentru a evita un atac, inclusiv pe faleză. Şi uitaţi ce s-a întâmplat”
, a declarat Mehmet Kocarslan.

De asemenea, atacatorul a împuşcat inclusiv un poliţist şi un civil care erau în faţa clubului de noapte.

Clubul de noapte Reina are un renume internaţional şi este frecventat de turişti, artişti, fotbalişti, dar şi de celebrităţi din Turcia.

VIDEO CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.