Atenţie! Începe sezonul căpuşelor

capusaInstitutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti a înregistrat la sfârşitul săptămânii 45 de cazuri de înţepături de căpuşe, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul instituţiei, potrivit Agerpres.

Doctorul atrage atenţia că atunci când o persoană este înţepată de căpuşă să se prezinte de URGENŢĂ la medic.

Perioada în care căpuşele se manifestă este mai-iunie.

Medicii recomandă ca atunci când oamenii observă înţepături pe corp să se prezinte la medic, pentru că înţepăturile de căpuşă pot da boala Lyme, dar şi febră butunoasă, care se manifestă prin apariţia unor aşa-zise butoane pe piele, cu mialgii şi febră.

De asemenea, se recomandă populaţiei distrugerea, în perimetrele locuite, la nivelul spaţiilor verzi, a populaţiei de căpuşe, protecţia individuală (haine cu mânecă lungă, pantaloni etc.) în cazul deplasării în zone cu risc, prezentarea la medic în cazul în care se constată prezenţa unei căpuşe fixate pe piele (atât în scopul extragerii corecte, cât şi în vederea educaţiei pentru observarea eventuală a apariţiei unor simptome).

CGMB a aprobat anul trecut în luna martie, pentru a preîntâmpina evoluţia necontrolată a apariţiei căpuşelor în Capitală, o hotărâre potrivit căreia toţi deţinătorii, proprietarii ori administratorii spaţiilor verzi au obligaţia de a aplica tratamente împotriva căpuşelor anual, în lunile mai-iunie şi septembrie.

Nerespectarea prevederilor menţionate se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 3.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.