ATENŢIE la escrocul clujean cu 7 identităţi false!

Unul dintre cei mai mari escroci clujeni, Dan Iliescu are şapte buletine de identitate false cu care a înşelat mai multe familii, precum şi vigilenţa unui notar public.

Identitatea falsă folosită de escrocul clujean Dan Iliescu la înşelarea familiei Baciu din Cluj-Napoca

Iliescu a reuşit, folosindu-se de o identitate falsă pe numele Ovidiu Aiftincăi, să înşele o familie de clujeni care a vrut să cumpere un apartament, dar şi pe notarul public Amalia Marga, fiica fostului ministru de Externe, Andrei Marga.

Ultima victimă a escrocului clujean a fost familia Baciu din Cluj Napoca şi notarul publicul Amalia Marga. Iliescu a reuşit să înşele vigilenţa notarului public care ar fi trebuit foarte repede să se prindă că documentul de identitate prezentat de acesta era fals şi să fugă cu 25.000 de euro, bani cu care familia Baciu ar fi trebuit să cumpere un apartament despre care escrocul susţinea că îi aparţine.

În cazul prezentat de Evenimentul Zilei, notarul Marga a sesizat această neconcordanţă când deja era prea târziu şi abia după ce Dan Iliescu a semnat contractul de vânzare cumpărare a apartamentului pe care l-a vândut în fals şi pentru care a primit 25.000 de euro.

Notarul recunoaşte că escrocul a semnat contractul

Dan Iliescu a semnat contractul de vânzare cumpărare al apartamentului pe care îl vindea deşi nu era proprietar. Acest lucru este recunoscut chiar de Amalia Marga în declaraţia dată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj. În timp ce vânzătorul semna contractul de vânzare cumpărare eu i-am pus acestuia o serie de întrebări legate de o clauză de desfiinţare a contractului în situaţia în care nu primeşte restul de preţ şi trebuia să restituie ceea ce a primit. În acel moment, am sesizat că era era absent, a început sa devină agitat, după care a izbucnit şi a făcut un gest spre biroul meu cu mâinile şi a spus că: nu terminăm odată? În acel moment l-am rugat să ia loc în sala de aşteptare”, susţine notarul Marga.

Amalia Marga recunoaşte că şi-a dat seama prea târziu că are în faţă un escroc. Văzând agitaţia vânzătorului , am început să devin suspicioasă cu privire la identitatea acestuia, iar în momentul în care cumpăratorul Vasile Baciu a pătruns în birou şi a început să semneze contractul de vânzare cumpărare, i-am spus acestuia că am nişte dubii cu privire la identitatea vânzătorului.

Era deja prea târziu deoarece Dan Iliescu a fugit cu banii lui Vasile Baciu, chiar din biroul notarului public Amalia Marga.

Şapte identităţi false pentru a comite înşelăciuni

La percheziţia apartamentului pe care Iliescu a vrut să îl vândă, folosindu-se de acte false, poliţiştii au descoperit mai multe documente de identitate, dar în schimb nu l-au găsit pe escroc, care a dispărut fără urmă pentru a patra oară. Ancheta nu a demonstrat cine l-a ajutat pe Iliescu să falsifice cărţile de identitate.

Poliţia Cluj tace chitic în faţa acestui caz chiar dacă are de-a face cu un umărit internaţional. “Privind pe numitul Iliescu Dan Ionel vă aducem la cunoştinţă că acesta figurează în evidenţa persoanelor urmărite, prin dispoziţia IGPR din data de 10.10.2011”, se arată într-un document semnat de şeful IPJ Cluj, chestorul Ioan Păcurar.

Două dintre numele false pe care le foloseşte Iliescu sunt Dan Ionel Vanea sau Augustin Rus. Acesta este dat în urmărire generală prin Interpol, deoarece se sustrage de la executarea a două pedepse cu închisoarea, una de doi ani şi alta de cinci ani. În plus, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare în lipsă pentru înşelăciune deosebit de gravă.

Ştiri de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.