ATENȚIE – O tânără a căzut în Tarnița de pe versantul Piatra lui Lucaci! Salvamontiștii clujeni au dus-o la spital cu traumatisme

Serviciul Salvamont Salvaspeo Cluj și ISU Cluj au intervenit prompt pentru a salva o tânără de 20 de ani care a căzut pe traseul Piatra lui Lucaci.

„Solicitarea pentru intervenția forțelor specializate a fost înregistrată în jurul orei 12.40, iar în zonă au fost dislocate o autospecială, o barcă de căutare-salvare și un echipaj SMURD.

S-a intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și pentru evacuarea tinerei până la nivelul apei acumulate în lacul Tarnița, de către serviciul salvamont, iar pompierii au asigurat evacuarea cu barca de salvare până în zona debarcaderului, unde a fost preluată de către echipajul SMURD.

Intervenția a fost de lungă durată, având în vedere necesitatea acordării primului ajutor calificat la locul accidentului, faptul că a trebuit coborâtă cu cordițe și targă de salvare până la nivelul apei și evacuarea acesteia folosind barca de salvare.

Tânăra în vârstă de cca 20 de ani, a primit asistență medicală de urgență de la echipajul medical SMURD și a fost transportată la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate.

Aceasta era în stare de conștiență și cooperantă, iar la evaluarea primară prezenta suspiciuni de traumatisme și fracturi”, a transmis ISU Cluj.

One thought on “ATENȚIE – O tânără a căzut în Tarnița de pe versantul Piatra lui Lucaci! Salvamontiștii clujeni au dus-o la spital cu traumatisme

  1. a trebuit coborâtă cu cordițe ……….. CE FAIN SUNA!!!!!!!!!!!!!
    BRAVO ZIARISTILOR!!!!!!!!!!!!!
    FATA CE CAUTA ACOLO????NU ESTE TRASEU AMENAJAT!!!!!!!!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.