Atmosferă de VIS la Trofeul Carpați! Peste 7000 de oameni au umplut Sala Polivalentă din Cluj

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost neîncăpătoare, vineri, în prima zi a Trofeului Carpați, peste 7000 de împătiți ai handbalului au urmărit victoria de senzație a echipei naționale de handbal feminin a României în fața Braziliei, actuala campioană mondială, scor 27-19 (13-9). De precizat că noua Sală Polivalentă s-a umplut pentru prima dată de la inaugurare.

Cea de-a 47-a ediție a Trofeului Carpați, a 13-a desfășurată la Cluj-Napoca, a fost deschisă de partida dintre reprezentativele Suediei și Germaniei, câștigată de suedeze la loviturile de la 7 m. Meciul a fost extrem de spectaculos pe toată durata lui, cu multe răsturnări de situație, iar scorul la final a fost 27-27, la pauză suedezele aveau un avantaj de un punct pe tabelă, 13-12. La loviturile de la 7 m, Suedia a înscris de 6 ori prin Ahlm (2), Oden (2), Hagman și Wallen câte o reușită, iar Torstenson a ratat. De la Germania au ratat Muller și Woerz și au înscris Huber (2), Naidzinavicius, Minevskaja și Nadgornaja.

Suedia s-a calificat astfel în finala mare a turneului Trofeul Carpați, unde o va întâlni sâmbătă, 21 martie, pe România, iar Germania și Brazilia vor disputa finala mică.

În meciul „vedetă” al serii, România a spulberat campioana mondială Brazilia cu scorul de 27-19 (13-9), la capătul unei partide controlate autortiar de „tricolorele” pregătite de suedezul Tomas Ryde, aflat la prima partidă pe banca echipei naționale a României.

Marcatoare România: Nechita 8, Neagu 6, Buceschi 2, Popa 2, Brădeanu 2, Chintoan 2, Pintea 1, Marin 1, Elisei 1, Zamfir 1, Dincă 1

DSCN6754

Clujencele Florina Chintoan și Laura Popa au făcut o impresie bună în meciul din această seară în fața Braziliei, reușind să înscrie ambele de două ori.

Paula Ungureanu a fost și în această partidă „îngerul păzitor” din poarta României, parând câteva lovituri de la 7 metri și având o serie de intervenții de mare portar.

Frumoasa Ada Nechita a fost cea mai bună marcatoare a meciului, cu 8 goluri.

Noua mascotă a echipei naționale a României, dacul, le-a încurajat de pe margine pe fete.

De asemenea, reprezentanții Federației Române de Handbal au lansat și imnul oficial al handbalului românesc, acesta este piesa celebră a Cenaclului Flacăra, „Cu căciulile pe frunte”. Imnul poate fi ascultat AICI.

Finala mică a turneului Trofeul Carpați va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 18:30, între Germania și Suedia, iar finala mare va avea loc la ora 20:15, între România și Suedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.