Au fost deblocate lucrările lucrările de modernizare la drumul Răchițele – Prislop – IC Ponor

Marţi, 26 mai, la sediul Consiliului Județean Cluj a avut loc conferința de presă organizată de Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Cluj pe tema proiectului „Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchițele – Prislop – Ic Ponor”, ca urmare a validării de către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a documentaţiei de atribuire a contractului care vizează proiectarea şi execuţia restului de lucrări la acest obiectiv.

modernizare drum rachitele prislop ponor

Proiectul întrerupt în anul 2013 va fi reluat, cel mai probabil, la începutul lunii iunie a acestui an, după expirarea termenului de depunere a contestaţiilor, respectiv 2 iunie 2015. Licitația a fost câștigată de Asocierea Drumuri și Poduri Județene Cluj SA – SC Cridov SRL, cu o propunere financiară de 13.324.190,24 lei, fără TVA.

Președintele interimar, Vakar Istvan a felicitat echipa RAADPP Cluj și a solicitat constructorilor respectarea termenelor de execuție și a calității lucrărilor, conform Caietului de sarcini.

În continuare, vicepreședintele Horațiu Cătărig a apreciat că lucrările pot fi finalizate înainte de termenul maxim de execuție stabilit, de șase luni.

La rândul său, vicepreședintele Mihai Seplecan a asigurat echipa RAADPP Cluj de tot sprijinul său în derularea investiției în zona turistică Răchițele – Prislop – Ic Ponor.

Directorul general al RAADPP Cluj, Mircea Avram, a declarat că lucrările pot fi finalizate înainte de termen și că va exista un control strict din punct de vedere cantitativ și calitativ al fiecărei etape din acest proiect, prin prezența zilnică a specialiștilor regiei la fața locului.

Lucrările vor viza sectoarele de drum: DJ 108C de la km 61+830 până la km 78+400 şi DJ 763 de la km 35+130 până la 39+060, iar valoarea totală estimată este de 18.211.662,00 lei, fără TVA;

Valoarea estimată pentru etapa I-a: 1.263.411,00 lei, fără TVA; Valoarea estimată pentru etapa a II-a: 16.948.251,00 lei, fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.