Au început înscrierile pentru ediția de toamnă la BAC 2015

Absolvenţii de liceu care nu au reușit să promoveze examenul de bacalaureat în prima sesiune se pot înscrie până vineri pentru a doua sesiune a examenului, care va începe în 17 august cu probele orale şi de competenţă.

bacalaureatÎn zilele de 17-18 august va avea loc atât evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, cât şi de comunicare orală în limba maternă, în 18 şi 19 august se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în 20 şi 21 vor fi evaluate competenţele digitale.

Începând cu data de 24 august vor începe probele scrise, prima probă fiind la limba şi literatura română, urmată în 25 de limba şi literatura maternă, în 26 de proba obligatorie a profilului şi în 28 de proba la alegere a profilului şi specializării.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 31 august, până la ora 12:00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12:00 şi 16:00. În 1 şi 2 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în data de trei vor fi afişate rezultatele finale.

În prima sesiune a Bacalaureatului care a avut loc în perioada 8 iunie – 3 iulie, rata de promovare a fost de 67,9% după contestaţii. Cea mai mare rată de promovabilitate a examenului, de 83,42%, s-a înregistrat în judeţul Cluj.

Media minimă de promovare pentru fiecare disciplină în parte este 5, iar media finală, a notelor la toate disciplinele, necesară pentru promovarea examenului de bacalaureat, este minimum 6.

Anul trecut, dintre cei 166.415 de candidaţi care au susţinut examenul de bacalaureat în cele două sesiuni, din promoţia curentă şi din cele anterioare, au promovat 62,6% (104.229).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.