Au început înscrierile pentru Programul Național de plantat păduri „Pădurea Mea” ediția 2020

EcoStuff Romania dă startul proiectului „Pădurea mea” prin care dorește să implice în principal copiii în acțiuni de protecție a mediului prin plantări de copaci.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt chiar copiii implicați care dacă parcurg toate etapele proiectului vor avea o pădure „a lor”. Copiii vor avea ocazia să se plimbe prin păduri, să culeagă semințe, să le sădească, sa le îngrijească, iar ulterior să se bucure de roadele muncii lor plantând puieții care vor da naștere unor noi păduri.

Pădurea Mea este un proiect destinat pentru început tuturor elevilor din clasele V-VIII din România. Proiectul este susținut de PROFI și mii de oameni buni care l-au votat în cadrul campaniei „Te costă 0 lei să ajuți”.

Implicându-se și participând în cadrul proiectului Pădurea Mea, copii vor învăța să folosească unelte, să planteaze un copac sau pom, să recunoască și să identifice diferite specii de copaci, plante sau insecte și cum să manipuleze animale mici, fluturi, melci sau șopârle. De asemenea își vor dezvolta perseverența, răbdarea și imaginația, lucrul în echipă și responsabilitatea față de mediu.

Perioada de desfășurare a proiectului începe în 10 Februarie 2020 și continuă cu anul școlar 2020-2021.

Începând cu 27 Ianuarie și până în 7 Februarie (doar două săptămâni), școlile și echipele de elevi interesate se pot înscrie în prima ediție a acestui proiect care se anunță de durată.

Desfășurarea competiției este simplă. Fiecare școală interesată să participe trebuie să își formeze o echipă de 5 elevi sub îndrumarea unui cadru didactic. Aceasta echipă devine ambasadorul proiectului „Pădurea Mea” în școala pe care o reprezintă.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facă această echipă este să organizeze o acțiune de plantare de copaci în 21 Martie, de Ziua Mondială a Pădurii sau în oricare altă zi din Luna Pădurii, 15 Martie – 15 Aprilie.

Elevii și profesorii coordonatori din primele 10 echipe care reușesc să organizeze cel mai bine această acțiune de plantare de copaci participă GRATUIT în TABĂRA organizată special pentru ei în 18-23 August 2020.

Detalii suplimentare despre procedura de înscriere și desfășurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, EcoStuff Romania – https://ecostuff.ro/padurea-mea/ sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/ecostuff.romania/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.