Au început lucrări de modernizare pe drumul județean DJ 103G Podeni – DN75

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean 103G Podeni – Moldovenești – DN 75, vizat fiind sectorul în lungime de peste 11 kilometri situat între pozițiile kilometrice 16+037 și 27+300.

Totodată, tronsonul situat pe raza localității Podeni urmează a fi și asfaltat, această operațiune fiind amânată din cauza lucrărilor la rețeaua de distribuție a apei efectuate de Primăria comunei Moldovenești.

În acest fel, la finalul lucrărilor, sectorul de drum situat între limita cu județul Alba și joncțiunea cu drumul national DN 75 va fi integral asfaltat, lucrările de asfaltare anterioare fiind executate în perioada anilor 2017 – 2019.

Lucrările vor consta în frezarea zonelor afectate, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, reprofilarea drumului cu cilindrare cu adaos de balast, reprofilarea drumurilor laterale, completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, prelungirea de podețe, refacerea timpanelor la podețe, montarea de parapeți metalici în zonele unde se impune acest lucru, așternerea stratului de balast stabilizat și așternerea covorului asfaltic.

În această fază se execută lucrări constând în reprofilarea drumului, tratarea burdușirilor și a tasărilor, așternerea de strat de balast stabilizat precum și alte lucrări pregătitoare în vederea asigurării frontului de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.