Inițiativele din partea grupurilor informale din Cluj-Napoca în cadrul proiectului COM’ON Cluj-Napoca’16 se pot depune până sâmbătă, 23 iulie 2016, ora 23.59. Acestea pot fi prezentate online pe pagina www.comoncluj.ro, unde orice grup informal se poate înregistra și poate să-și prezinte ideea pe baza unui formular simplu. Participarea este deschisă oricărui grup de inițiativă format din minim 3 tineri care locuiesc în Cluj-Napoca, au vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani. Nu există nici un fel de restricție cu privire la pregătire/experiență, sex, etnie etc.
Sunt acceptate doar inițiative depuse în echipă. O echipă cu același nume și având în componență aceiași membri poate propune un număr maxim de 5 inițiative.
Scopul acestui proiect este derularea unui proces participativ bazat pe implicarea tinerilor. Pe baza rezultatelor obținute, Municipiul Cluj-Napoca va finanța implementarea unor inițiative ale unor grupuri informale de tineri din localitate care au legătură cu obiectivul municipiului de a dobândi titlul de Capitala Europeană a Culturii 2021.
Detalii cu privire la întregul proces participativ, mecanismul de derulare, vot dar și implementare a inițiativelor pot fi găsite în REGULAMENT, care poate fi accesat aici: http://comoncluj.ro/regulament/
Cadrul general al activitatilor
Activitățile eligibile pentru COM’ON Cluj-Napoca trebuie să se încadreze în viziunea celor cinci priorități ale candidaturii municipiului Cluj-Napoca pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Proiectul candidaturii propune un model de schimbare alcătuit din cei cinci pași, W.E.A.S.T. (Wonder, Explore, Acticate, Share, Trust), fiecare literă fiind acronimul unei acțiuni prin care actorii schimbării (cetățenii) pot contribui la transformarea comunitară.
Detalii tehnice de participare
Înscrierea în prima etapă de concurs se face prin completarea și încărcarea online a unui formular de inițiativă prin intermediul paginii de web www.comoncluj.ro. Ca o măsură specială, există posibilitatea de a depune formularele în format fizic. În acest caz, fiecare grup de inițiativă trebuie să prezinte atât formularul (sau formularele) de inițiativă cât și formularul de prezentare a grupului de inițiativă până în ziua termenului limită, ora 16.59. Formularul poate fi depus în format fizic la Fundația Comunitară Cluj (Str. Cloșca nr. 6/2, Cluj-Napoca).
Un grup de inițiativă poate propune maxim 5 inițiative. Pentru fiecare inițiativă se va completa un formular separat în cadrul sistemului de aplicare de pe pagina web www.comoncluj.ro .
Pentru asigura accesul unor categorii de tineri cu oportunități reduse la acest proiect, se creează o categorie specială de finanțare pentru aceste grupuri.
Initiative propuse de grupuri de tineri cu oportunitati reudse
Categoria specială cu oportunități reduse se referă la proveniența și starea curentă a membrilor grupului de inițiativă și nu la grupul țintă adresat de aceasta. Pentru a fi considerat un grup de tineri cu oportunități reduse, toți membrii trebuie să aparțină acestei categorii speciale.
Următoarele categorii pot fi considerate ca și situații cu oportunități reduse:
– diferențe culturale majore;
– dizabilități și probleme de sănătate;
– obstacole economice și/sau sociale;
– obstacole educaționale;
– obstacole geografice și de accesibilitate.
Buget
Grupul de inițiativă poate propune un proiect cu un buget maxim de 9.000 lei. Alocarea financiară din partea Municipalității va fi de maxim 4.500 de lei. ATENȚIE: Dacă proiectul are un buget mai mare de 4.500 lei, este responsabilitatea grupului de inițiativă asigurarea fondurilor complementare peste această limită.
Prin acest demers se va sprijini un număr de cel puțin 55 de inițiative din bugetul public alocat de Municipiul Cluj-Napoca și 5 inițiative care sunt propuse de tineri cu oportunități reduse.
Decizia cu privire la inițiativele care vor fi sprijinite de acest demers va fi luată în mod direct de către public. Vezi regulamentul pentru detalii.
Com’ON Cluj-Napoca ’16 este realizat pe baza unui parteneriat format între Fundația Comunitară Cluj și Grupul PONT. Partenerii demersului sunt, de asemenea, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Asociația Cluj-Napoca 2021 Capitala Europeană a Culturii și Federația SHARE Cluj-Napoca. Aceste parteneriate servesc conectarea acestei inițiative cu demersurile de anvergură în derulare la nivelul Municipiului Cluj-Napoca.
Ediția 2016 a Com’ON Cluj-Napoca este finanțată de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca. Proiectul este derulat de asemenea cu parteneriatul Fundației ERSTE și a BCR și Asociația pentru Relații Comunitare, entități ce asigură o contribuție semnificativă la implementarea financiară și facilitarea pre-finanțării grupurilor sprijinite prin acest demers.
100% GRATIS pe internet in intreaga lume! 100% detinut si controlat de tine! Primesti 5 actiuni gratuite pe stoc la inscriere intr-o companie unde castigi dolari (in curand) mai multe miliarde! Plus 5 unitati gratuite de partajare a profitului! In plus, poti castiga mai multi bani, actiuni pe stoc, bonusuri, concursuri, locuri de munca si multe altele! Toate GRATIS 100%! TOTDEAUNA – garantat! Inscrie-te aici: bit.ly/291L575