Audiențe online VIDEO, oferite de funcționarii publici din Primăria Cluj-Napoca

Clujenii vor economi mai mult timp timp și bani pentru a-și rezolva mai repede problemele administrative, odată cu formatul de audiențe online în format video cu funcționarii publici din Primăria Cluj-Napoca.

Astfel, municipalitatea își dorește să diminueze deplasările în această perioadă de pandemie.

Cu cele peste 175 proceduri online, prin aplicațiile pentru mobil, platformele dedicate, prin dezvoltarea „Antoniei” sau noile sisteme precum Tichetul albastru, avem același obiectiv: îmbunătățirea serviciilor pentru cetățeni și o interacțiune mai eficientă, rapidă și sigură între cetățean și funcționar, indiferent de solicitare.

Tichetul albastru este cea mai recentă modalitate de interacțiune online între clujeni și Primărie, prin care, practic, „digitalizăm” relațiile publice în format clasic.

Continuăm astfel procesul pe care l-am început în urmă cu mai mulți ani, de utilizare a noilor tehnologii pentru creșterea calității serviciilor oferite de Primărie. Încurajez clujenii să utilizeze Tichetul albastru și serviciile online în general, în special în contextul actual legat de pandemie, astfel încât să folosim fiecare unealtă în plus care poate fi de ajutor în această perioadă pentru a ne proteja”,a declarat Boc.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul Primăriei Cluj-Napoca, secțiunea Administrație / Programări Online / Comunicarea cu publicul / Solicitare Tichet Albastru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.