Austriecii au numit un director nou la fabrica clujeană SANEX

Grupul austriac care deține fabrica Sanex din Cluj-Napoca l-a numit în funcţia de director general pentru România pe Petrişor Grindeanu de la Sika.

Producătorul de plăci ceramice Sanex din Cluj-Napoca, deţinut de grupul austriac Lasselsberger, l-a recrutat pentru funcţia de CEO pe Petrişor Grindeanu de la producătorul elveţian de materiale de construcţii Sika. Sanex Cluj a avut afaceri de 128 de milioane de lei în 2018, conform ZF.

Noul director a preluat mandatul de CEO la Sanex din septembrie 2019, potrivit datelor publicate pe profilul său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn. Sanex este o întreprindere din România care acționează în domeniul ceramicii pentru construcții, fiind un producător de plăci ceramice (faianță și gresie) și decoruri (brâuri și medalioane).

Aceasta a fost înființată în 1970, sub numele de Întreprinderea de Materiale de Construcții Ceramice Sanex, iar în 1990, a devenit societate pe acțiuni. Din 2004 acționar majoritar este grupul Lasselsberger din Austria, unul din primii 10 producători de plăci ceramice din Europa.

Din același an, Sanex și-a restrâns gama de fabricație prin renunțarea la producerea de obiecte sanitare. În 2006, societatea a anunțat încheierea procesului de răscumpărare a acțiunilor, în urma retragerii de la Bursa Rasdaq.

One thought on “Austriecii au numit un director nou la fabrica clujeană SANEX

  1. o firma de comunisti, management comunist, conditii precare de munca, marfa de slaba calitate, nu recomand nimanui sa se angajeze acolo, nici sa cumpere marfa care este tinuta ani de zile pe afara, depozitata afara!!!! Directorul nou nu va rezista intre comunisti si nu va putea face nimic spre progres! se produce mai mult decat se vinde! o firma dezastru care polueaza, ar trebui mutata sau inchisa!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.